Olli Palola tuomaan maalintekovoimaa

Jokerit ja Olli Palola ovat sopineet hyökkääjän yksivuotisesta sopimuksesta helsinkiläisseuraan. Palola, 29, oli viime kaudella Ruotsin SHL:n tehokkain suomalainen.

-Tarvitsemme maalintekovoimaa ja erikoisosaamista ylivoimapeliin. Sitä Palola tuo, sillä hän on yksi parhaista suomalaisista maalintekijöistä viime vuosilta. Palola on lisäksi erinomainen joukkuepelaaja, kertoo Jokereiden GM Jari Kurri.

Palola siirtyi KHL-joukkue Vitjazissa vietetyn vuoden jälkeen viime kaudeksi SHL:n Växjö Lakersiin ja oli runkosarjassa sekä maali- että pistepörssissä koko liigan kolmas. Hyökkääjä teki 52 ottelussa 21+27=48 pistettä. Neljän viime kauden aikana Palola on pelannut kolmena vuotena yli 20 maalin kauden, mikä kertoo hyökkääjän tulivoimasta.

Tapparassa kaudet 2011-15 pelannut keuruulaislähtöinen hyökkääjä voitti SM-liigan maalikuninkuuden kahdella perättäisellä kaudella 2013-15 iskettyään 27 ja 29 osumaa. Jälkimmäisellä kaudella Palola oli myös pudotuspelien maalipörssin ykkönen 11 osumalla. Kirvesrinnoissa hyökkääjä saavutti kolme kertaa peräkkäin SM-liigan hopeaa.

KeuPan kasvatti siirtyi C-juniori-iässä Ilvekseen ja teki SM-liigadebyyttinsä kaudella 2006-07 tamperelaisseuran paidassa. Seuraavaksi kaudeksi matka jatkui Rauman Lukkoon, jossa Palola pelasi neljä kautta. SM-liigassa hyökkääjä on kaikkiaan tehnyt 306 ottelussa 70+56=126 pistettä.

Maajoukkueessa Palola debytoi kaudella 2013-14, jolloin hän esiintyi myös MM-kisoissa. Suomi saavutti Minskissä pelatussa turnauksessa hopeaa ja Palola teki kymmenessä ottelussa neljä maalia. Yhteensä hyökkääjä on vetänyt Leijona-paidan päälleen 24 kertaa ja tehnyt näissä kamppailuissa tehot 12+2=14.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2021/2022