Oksanen tehoili Avtomobilistin nurin

Jokerit otti kolmannen peräkkäisen voittonsa kaatamalla Avtomobilist Jekaterinburgin 4-3 vaikeassa vieraskaukalossa. Ahti Oksanen viimeisteli kaksi osumaa.

Avtomobilist Jekaterinburg – Jokerit 3-4 (0-1, 0-2, 3-1) (Tilastot KHL.ru)

Oksanen aloitti maalitehtailun avauserässä irtokiekosta Marko Anttilan laukauksen jälkeen. Sama kuvio toistui toisessa ja hyökkääjä pääsi juhlimaan kauden kuudetta ja seitsemättä osumaansa. Toisessa erässä osui myös Veli-Matti Savinainen, joka vei helsinkiläiset kolmen maalin karkumatkalle alivoimalla.

-Tämä oli kovatempoinen ottelu ja mielestäni pelasimme aika hyvin. Alussa molemmilla oli paikat, mutta pelasimme kiekollisesti hyvin ja saimme vastustajan pahimmat höyryt tukahdutettua, päävalmentaja Lauri Marjamäki kertoi.

-Toinen erä oli hyvä 2-0-maaliin asti, mutta sitten pelikurimme vähän petti ja otimme liikaa jäähyjä. Vähän leikittiin voiton kanssa siinä, hän jatkoi.

Oksanen pelaa ensimmäistä kauttaan KHL:ssä, joten oppimisprosessi ja oman tason nostaminen ovat olleet hänen kohdallaan isoja asioita pelien edetessä. Marjamäki näkee isokokoisessa ja erinomaisen laukauksen omaavassa pelaajassa paljon potentiaalia vieläkin parempaan.

-Ensimmäinen vuosi ja suoritukset ymmärrettävästi voivat vähän ailahdella. Kaksi viime peliä ovat olleet sellaista peliä, jota häneltä odotetaan. Hän on vastannut hyvin huutoon ja (Antti) Pihlströmin ja Anttilan kanssa tuntuu peli kulkevan. Haastehan on siinä, että tason pystyy pitämään eli lauantaina pitää taas näyttää, Marjamäki sanoi.

Jokerit puolusti iltapäivän ottelussa tiiviisti, eikä kotijoukkueella juuri paikkoja ollut ensimmäisen 50 minuutin aikana. Janis Kalnins torjui 23 kertaa, eikä suuriin vaikeuksiin joutunut missään vaiheessa. Loppusekunneilla tulleet kaksi kavennusmaalia olivat pelkkää kosmetiikkaa.

Brian O’Neill sinetöi Jokereiden voiton 4-1-maalillaan kolme minuuttia ennen loppua. Kahden ottelun pelikiellosta tositoimiin palannut Jesse Joensuu teki väkevän esityön. O’Neill katkaisi samalla 14 pelin maalittoman putkensa. Pisteitä Jokereiden tehokkain pelaaja on toki tehnyt tasaisen tappavaa tahtia koko ajan.

-Kolmas erä oli tosi kypsä suoritus kauttaaltaan. Se oli 19 minuuttia ja 42 sekuntia kypsää pelaamista johtoasemassa. Tarvitsimme tällaisen pelin tähän väliin, playoff-tyylistä lätkää. Joukkue nosti jälleen tasoaan, Marjamäki kehui.

Voitolla Jokerit tiukensi otettaan läntisen konferenssin kolmannesta sijasta. Ero Dynamo Moskovaan kasvoi neljään pisteeseen, mutta moskovalaiset ovat pelanneet yhden ottelun vähemmän. Joukkueet kohtaavat ensi maanantaina Helsingissä valtaisan tärkeässä kamppailussa.

Sitä ennen Jokerit pelaa lauantaina Hartwall Arenassa, kun vieraaksi saapuu Metallurg Magnitogorsk. Illan teema on 90’s Night, joten kaivathan 1990-luvun pelipaidan kaapista ja saavut hallille kannustamaan joukkueen voittoon!

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2019/2020