Ohtamaa ja Lajunen takalinjoille

Jokerit on tehnyt kahden vuoden sopimukset puolustajien Atte Ohtamaan ja Ville Lajusen kanssa. Molemmat kuuluvat Suomen joukkueeseen perjantaina alkavissa MM-kisoissa.

Lajunen, 26, on pelannut kaksi viime kautta Ruotsin liigan Färjestadissa. Hän teki runkosarjassa 101 ottelussa 11+23=34 tehopistettä. Pudotuspeleissä tehot olivat 25 ottelussa 0+10=10. Kuluneella kaudella joukkue sijoittui Ruotsin liigassa toiseksi.

Lajunen teki kotimaisessa Liigassa debyyttinsä Bluesin paidassa kaudella 2006-07. Kaksi hopeaa espoolaisseurassa saavuttanut puolustaja siirtyi kesken kauden 2011-12 KHL:n Magnitogorskiin, josta jatkoi kauden päätyttyä seuraaviksi kahdeksi vuodeksi Ruotsiin.

Maajoukkuedebyyttinsä Lajunen teki kaudella 2010-11 ja on kuulunut siitä lähtien tasaisin väliajoin Leijonien EHT-joukkueisiin. Minskin MM-kisat ovat puolustajalle uran ensimmäiset aikuisten tasolla.

-Lajunen on hyvin peliä avaava, rightin puolelta pelaava puolustaja. Hän tuo joukkueeseemme kiekollista osaamista niin täysin kentällisin kuin ylivoimalla pelattaessa, sanoo Jokereiden GM Jari Kurri.

Ohtamaa, 26, kuului Kärppien kevään mestaruusjoukkueen runkopelaajiin ja oli varakapteenina ryhmän johtavia yksilöitä niin kaukalossa kuin sen ulkopuolella. Vankasta peruspelaamisesta tunnettu puolustaja teki kauden aikana myös piste-ennätyksensä, kun 57 ottelussa syntyivät tehot 5+17=22. Pudotuspeleissä hän teki 16 ottelussa pisteet 2+1=3.

Ohtamaa teki debyyttinsä Liigassa Kärppien paidassa kaudella 2007-08. Samaisen kauden päätteeksi oululaiset juhlivat Liiga-mestaruutta. Puolustaja on saavuttanut Kärppien paidassa myös hopeaa keväällä 2009.

Maajoukkuedebyyttinsä Ohtamaa teki kaudella 2012-13 pelattuaan kahdessa EHT-turnauksessa. Myös tällä kaudella Leijona-paita on puettu päälle kuudessa ottelussa ennen uran ensimmäisiä, tällä viikolla alkavia MM-kisoja Minskissä.

-Ohtamaa on jykevä puolustaja, joka on erityisen vahva kaksinkamppailuissa ja maalinedustoilla. Hän pystyy laadukkaaseen kokonaisvaltaiseen pelaamiseen, kertoo Kurri.

-Sekä Lajunen että Ohtamaa ovat urheilullisia, urallaan eteenpäin meneviä pelaajia, joilla on korkeat tavoitteet. He ovat erinomainen lisä joukkueen peräpäähän, Kurri jatkaa.