Nykvist mukaan juniorien maalivahtivalmennukseen

Valmennuspäällikkö Olli-Pekka Yrjänheikki (vas.) ja Hannu Nykvist. Kuva: Mikko Taipale

Hannu Nykvist palaa Jokereiden organisaatioon ja toimii jatkossa juniorien maalivahtivalmennuksen mentorina. Viime vuosina hän on tehnyt ansiokasta työtä ulkomailla.

Nykvist, 57, työskenteli kolmella viime kaudella Red Bull Salzburgin organisaatiossa, jossa hänen vastuullaan oli koko seuran maalivahtivalmennuksen organisointi. Lisäksi Nykvist on tehnyt viime vuosina yhteistyötä NHL:n huippuvahtien kanssa leireillä Yhdysvalloissa.

Nykvist pelasi aikoinaan Jokereiden edustusjoukkueessa 1980-luvulla ja toimi myöhemmin seurassa maalivahtivalmentajana niin SM-liigassa kuin A-nuorissa. Maalivahtivalmentajana hän on työskennellyt myös HPK:ssa, Sveitsissä sekä alle 20- ja alle 18-vuotiaiden maajoukkueissa.

Jokereissa Nykvistin rooli on olla mentorina junioripuolen maalivahtivalmentajille. Hän jatkaa Vitali Taskisen monivuotista ja ansiokasta työtä, jossa kehitetään koko seuran maalivahtivalmennusta sekä -valmentajia. Taskinen keskittyy jatkossa A-nuorten maalivahtivalmentajan tehtäviin. Nykvist toimii uudessa roolissaan kevään ja kesän. Loppukauden jatkosta sovitaan myöhemmin.

-Palaan innolla Jokereihin ja suomalaisen maalivahtivalmennuksen pariin. Teemme Suomessa niin Jääkiekkoliitossa kuin seuroissa tällä alueella erittäin laadukasta työtä, ja haluan tuoda Jokereihin mukaan myös niitä höysteitä, joita olen maailmalla oppinut, Nykvist kertoo.

-Haluamme ensinnäkin kiittää Vitalia äärimmäisen hyvästä ja pitkäjänteisestä työstä Jokereiden maalivahtivalmennuksen eteen. Olemme todella innoissamme, että Hannu saapuu jatkamaan ja vahvistamaan tätä osa-aluetta seuraamme jokeritaustaisena ja maailmalla meritoituneena huippuosaajana, kertoo Jokereiden valmennuspäällikkö Olli-Pekka Yrjänheikki.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2018/2019