Nousujohteinen peli toi pisteen idässä

Jokerit koki lauantaina 1–2-jatkoaikatappion Neftehimik Nizhnekamskin vieraana. Yritteliäästi pelannut kotijoukkue oli hitusen edellä, vaikka helsinkiläisten peli paranikin ottelun edetessä.

Neftehimik Nizhnekamsk - Jokerit ja. 2-1 (1-0, 0-1, 0-0, 1-0) (Tilastot KHL.ru)

Läntisessä konferenssissa kolmantena majaileva Jokerit pelasi nousujohteisen kamppailun. Helsinkiläiset saivat tehdä Neftehimikin vieraana täyden päivätyön pisteen eteen, eikä kaukalossa saanut mitään ilmaiseksi. 

-Vaikea alku meille peliin. Jäähyt sekoittivat jonkin verran tekemistä, emmekä päässeet sellaiseen rytmiin johon olisimme halunneet päästä, Geoff Platt kertoi.

Neftehimik siirtyi vauhdikkaassa avauserässä 1–0-johtoon NHL-kokemustakin omaavan tshekkihyökkääjän Andrej Nestrasilin ohjauksella. Jokerit tasoitti kamppailun välittömästi toisen erän alussa, kun pirteästi pelannut Platt taituroi oman laukauksensa irtokiekon ohi Neftehimik-vahti Ilja Jezhovin. 

Toinen erä oli kuitenkin kokonaisuudessaan varsin rikkonainen ja se sotki myös vieraiden tekemistä.

-Tässä sarjassa on vaikea voittaa jos ottaa näin paljon jäähyjä, Platt totesi. 

Kolmas erä oli hurjaa taistelua tilasta ja ajasta, mutta maaleja kumpikaan ei saanut hyvistä paikoista huolimatta aikaan. Jokereilla oli kolmannessa erässä paremmat maalipaikat ja mahdollisuudet ratkaista ottelu, mutta molemmissa päissä maalivahdit olivat kuumia. Ryan Zapolski torjui 20 kertaa ja otti muutaman todella arvokkaan pelastuksen vaikeilla hetkillä.

Ratkaisu nähtiin jatkoajalla Neftehimikin suomalaisosaston astuttua esiin. Juonikas keskushyökkääjä Mikael Ruohomaa tarjoili kiekon Juuso Puustiselle vauhtiin. Nizhnekamskin kiekkoylpeyden paras pistemies napautti oikealta tarkan kudin, joka yllätti Zapolskin.

-Vastassa oli levännyt kotijoukkue, emmekä olleet ensimmäisessä erässä sillä tasolla kuin pitäisi. Sen jälkeen kyllä vähän paransimme, mutta jäähyllä istuttiin melkein koko ilta, päävalmentaja Lauri Marjamäki manaili.

-Hyökkäyspään jäähyjä pitää karsia pois ja parantaa sen suhteen tekemistämme. Alivoimamiehet ja Zapolski olivat tämän päivän parasta antia meidän kannaltamme, Marjamäki niputti.

Jokerit jatkaa vieraskiertuettaan tiistaina, jolloin vastaan asettuu hallitseva KHL-mestari Ak Bars Kazan. 

-Pelasin Kazania vastaan viime keväänä finaaleissa. Heillä on hyvä joukkue ja he pelaavat hyvää hyökkäyspeliä. Emme voi ottaa näin paljon jäähyjä. Meidän täytyy puolustaa hyvin, pelata nöyrästi vieraskaukalossa ja olla hyökkäyspäässä tehokas, Platt käänsi ajatuksia jo seuraavaan mittelöön.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2018/2019