Nousu alkoi toisesta erästä – ”Ensimmäinen maali vapautti energiaa”

Jokerit iski kolme maalia toisessa erässä TsSKA Moskovaa vastaan ja piti asemansa loppuun asti. Anders Lindbäck torjui 33 kertaa ja oli viimeisen 20-minuuttisen aikana voiton takuumies.

Jokerit – TsSKA Moskova 5-2 (0-1, 3-0, 2-1) (Tilastot KHL.ru)

TsSKA oli avauserän alussa terävä ja kuittasi jo toisella minuutilla johdon itselleen. Tämän jälkeen Jokerit oli kuitenkin kaukalossa niskan päällä ja pystyi vyöryttämään hyökkäyksiä hyvin läntisen konferenssin kärkiryhmän alueelle. Palkintoa saatiin silti odottaa toiseen erään.

Sen alkajaisiksi Peter Regin löysi väylän vastustajan maalille ja tuikkasi kauden avausmaalinsa ohi 19-vuotiaan Vsevolod Skotnikovin, joka hieman yllättäen pelasi suurseuran maalilla. Vain hetkeä myöhemmin Nicklas Jensen ohitti kauden kahdeksannella osumallaan Skotnikovin ja vei Jokerit ylivoimalla 2-1-johtoon. Reiluun viiteen minuuttiin nähtiin vielä kolmaskin maali, kun kotiyleisön yhdeksi suosikeista nousemassa oleva Iiro Pakarinen runnoi irtokiekon sisään. Osuma oli hänelle kauden neljäs.

-Avausmaali ensimmäisessä erässä vähän jähmetti meitä. Sitten päästiin kamppailupeliin mukaan ja ensimmäisen erän loppu oli hyvää, päävalmentaja Lauri Marjamäki kertasi.

-Ensimmäinen maalimme vapautti energiaa ja olimme todella hyviä kakkoserässä, päävalmentaja jatkoi.

Kolmannessa erässä alkoi TsSKA:n todellinen rumputuli kohti Jokereiden maalia, mutta Anders Lindbäck oli tolppien välissä ilmiliekeissä. Ruotsalainen pysäytti päätöserässä peräti 24 laukausta ja yhteensä illan aikana 33. Edellisottelun loppu kuittaantui komeasti ja oli Lindbäckille myös henkilökohtaisesti tärkeää.

-Oli iso asia pelata tänään hyvin ja näyttää sekä itselleni että muille. Kolmannessa erässä sai tehdä paljon torjuntoja, joten voitto kyllä maistuu, maalivahti totesi.

-Haluamme olla huippujoukkue tässä sarjassa ja tänään annoimme osoituksen siitä. Viimeksikin pelasimme TsSKAa vastaan hyvin, vaikka hävisimme lopussa. Meillä on vieläkin parantamisen varaa, mutta tämä oli tärkeä paluu voittokantaan maanantain tappion jälkeen, Lindbäck jatkoi.

Jokerit suuntaa seuraavaksi kolmen ottelun vieraskiertueelle Novosibirskiin, Habarovskiin ja Nur-Sultaniin. Kotona pelataan jälleen maanantaina 26.10. Avtomobilist Jekaterinburgia vastaan.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2020/2021