Norman pelaa uransa parasta kautta – ”Kehitys on jatkunut”

Viime kaudeksi Jokereihin saapunut John Norman on noussut helsinkiläisseuran ykkösketjun sentteriksi. Uran yhden kauden maaliennätys on menossa rikki vakuuttavien suoritusten ansiosta.

Norman teki kaudella 2015-16 Skellefteån riveissä 17 osumaa ja yhteensä 42 pistettä Ruotsin SHL:ssä. Sen jälkeen kutsui KHL ja Torpedon kautta hyökkääjä saapui Jokereihin. Tällä kaudella kasassa on jo 16 osumaa ja 26 pistettä.

-On maalimäärä pieni yllätys ollut. Etenkin, kun vertaa aiempiin KHL-kausiini, Norman naurahtaa. Ensimmäisellä kaudellaan hän teki seitsemän ja viime kaudella kahdeksan osumaa.

-Olen saanut pelata hyvien pelaajien kanssa, mikä helpottaa tietysti maalintekoa. Ketjun kanssa olemme pystyneet luomaan paikkoja joka pelissä. Olen iloinen, että olen onnistunut olemaan aiempaa tehokkaampi. Yritetään jatkaa samaa tahtia, hän jatkaa.

Norman pelaa Jokereiden hyökkääjistä eniten, keskimäärin 18.02 minuuttia ottelua kohden. Erinomainen luistelija kantaa vastuuta niin yli- kuin alivoimalla ja on voittanut aloituksiakin 57,3 prosentin tehokkuudella. Jokerisenttereistä vain Geoff Platt (59,3) on ollut tehokkaampi aloituksissa.

Brian O’Neillin ja Jesse Joensuun kanssa yhteinen sävel on löytynyt ja kolmikko on pystynyt olemaan helsinkiläisten syömähammas useassa ottelussa. Norman täyttää loppiaisena 28 vuotta, joten pelivuosia on terveyden niin salliessa luvassa vielä useita korkealla tasolla. Hän kokee, että parempaa on vielä luvassa.

-Kyllä olo on sellainen, että koko ajan olen pystynyt kehittymään täällä. Tunsin sen jo viime kaudella ja sama on jatkunut nyt.

Vaatimaton joukkuepelaaja nauttii silminnähden jääkiekosta, mutta keskustelu kääntyy nopeasti koko joukkueen vahvoihin suorituksiin. Jokerit lähtee uuteen vuoteen viiden pelin pisteputkessa. Runkosarjaa on jäljellä 18 ottelua.

-Joukkueen tekeminen on tuntunut hyvältä heti alusta asti. Meillä on pelaajia, jotka ovat hyviä monilla pelin eri osa-alueilla. Se luo tasapainoa tekemiseemme. Moni pelaaja on onnistunut maalinteossa ja kaikki tekevät rajusti töitä, Norman luettelee.

-Emme ole kuitenkaan vielä kauden huipennuksessa, vaan pitää yrittää kehittyä edelleen. Keväällä kaiken pitää olla valmista, hän muistuttaa.

-Tasaisuuttamme voimme edelleen parantaa. Otteluiden sisällä tulee totta kai hyviä ja huonoja hetkiä, mutta jälkimmäisiä meidän pitää pystyä vähentämään. Sitä kautta pystymme olemaan parempia kokonaisuutena.

Perheensä kanssa Tukholmassa uuttavuotta viettänyt Norman palasi Suomeen uudenvuodenpäivänä. Keskiviikkona edessä oli pienen huilin jälkeen paluu arkeen, kun joukkue kokoontui Hartwall Arenassa. Torstaina vastassa on Sibir Novosibirsk, joka ei koskaan päästä vastustajiaan helpolla.

-Emme ole vielä pelanneet heitä vastaan tällä kaudella, mutta heillä on ollut tapana olla hankala vastustaja meille. He tekevät paljon töitä, joten meidän pitää olla valmiita vastaamaan siihen. Tehdään paljon töitä ja koitetaan saada jalat heti allemme.

Jokereiden ja Sibirin välinen ottelu alkaa Hartwall Arenassa klo 18.30. Liput hankit Ticketmasterin verkkosivuilta. Tervetuloa nauttimaan Euroopan parhaasta lätkästä ja kannustamaan Jokerit voittoon!

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2019/2020