Norman palaa kokoonpanoon, Laakso ja Manninen mukaan

Läntisen konferenssin kärkipaikalta perjantain kierrokselle lähtevä Jokerit kohtaa vieraskaukalossa Spartak Moskovan. Helsinkiläisten kokoonpanoon tulee useita muutoksia sairastumisten vuoksi.

Jokerit aloitti kolmen pelin vieraskiertueen lauantaina kukistamalla Severstal Tsherepovetsin 4-3 jatkoajalla. Philip Holm teki kaksi maalia ja syötti yhden ja Janne Juvonen nappasi 19 torjuntaa. Ottelu oli Juvoselle viides peräkkäinen.

Anders Lindbäck on tänään torjuntavuorossa. Pakistoon paluun tekevät Tommi Kivistö ja Vitali Menshikov. Mestiksen Kiekko-Vantaan riveissä alkukauden pelannut Jaako Manninen on seitsemäs puolustaja. Hyökkäykseen palaa sairastumisesta toipunut John Norman. Kakkosketjun laidalle hyppää Tommi Laakso, joka on Mannisen tapaan pelannut alkukauden Kiekko-Vantaan paidassa. Niklas Friman pelaa tänään hyökkääjänä ja palaa näin juniorivuosilta tutulle pelipaikalleen.

Isot kokoonpanomuutokset johtuvat sairastumisista, joiden takia sivussa ovat Hannes Björninen, Alex Grant, Jesse Joensuu ja Julius Junttila. Loukkaantumisten takia vieraskiertueella eivät ole mukana Jordan Schroeder ja Henrik Haapala.

Lännessä seitsemäntenä oleva Spartak katkaisi kolmen ottelun tappioputkensa maanantaina itäistä konferenssia johtavan Metallurgin vieraana. Moskovalaiset ratkaisivat pelin kolmannen erän osumalla ja loppuluvut kirjattiin muotoon 3-2.

Jokerit ja Spartak ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti. Marraskuun otteluissa molemmat voittivat vierasottelunsa, kun Hartwall Arenassa lukemat olivat punapaitojen eduksi 4-2 ja perään Moskovassa helsinkiläiset nappasivat pisteet luvuin 6-1.

Tämän illan ottelu alkaa klo 18.30 Suomen aikaa. Suoraa lähetystä voit seurata discovery+-palvelun kautta.

Jokereiden kokoonpano:

71 Nicklas Jensen – 11 Kalle Kossila – 21 Brian O’Neill (A)
63 Tommi Laakso – 37 John Norman – 77 Teemu Turunen
3 Niklas Friman – 81 Iiro Pakarinen – 48 Henri Ikonen
33 Markus Hännikäinen – 19 Veli-Matti Savinainen – 12 Marko Anttila (C)

40 Petteri Lindbohm (A) – 52 Philip Holm
28 Otto Leskinen – 90 David Sklenicka
4 Tommi Kivistö – 41 Vitali Menshikov
53 Jaako Manninen

39 Anders Lindbäck (30 Janne Juvonen)