Niukka tappio jättiläiselle – ”Selkeästi kovin ottelumme”

Henrik Haapala vei Jokerit johtoon avauserässä, mutta SKA kampesi rinnalle ja edelle keskiviikkoillan huippuottelussa. Jokereilla oli omat hetkensä, mutta ylivoima yskähteli vielä.

Päävalmentaja Lauri Marjamäen kommentit pelistä:

Jokerit iski avauserässä tehokkaasti vastaiskuihin, kun kiekkoa enimmäkseen hallinnut SKA sortui puolustuspään lapsuksiin. Yksi vastahyökkäys tuotti tuloksen, kun Teemu Eronen lähetti Haapalan 2-1-hyökkäykseen Henri Ikosen kanssa. Haapala päätyi omaan ratkaisuun, joka vei helsinkiläiset johtoon.

SKA:n tasoitus syntyi puolitoista minuuttia myöhemmin Sergei Plotnikovin lavasta. Avauserä oli tasainen ja taklauksia jaettiin puolin ja toisin. Jokereiden kannalta ikävää oli Mika Niemen putoaminen loukkaantumisen vuoksi ja näin loppupeli jouduttiin pyörittämään kolmea keskushyökkääjää.

Toisessa erässä peli muuttui rikkonaiseksi, kun jäähyt seurasivat toisiaan. SKA osui ylivoimalla, kun Aleksei Bivaltsev löytyi vapaana takatolpalta. Tunteita kuohutti myös Marko Anttilan taklaus Jaroslav Diblenkoon. Isokokoinen puolustaja jäi niitin jälkeen laidan viereen makaamaan, jolloin SKA:n pelaajat hyökkäsivät Anttilan kimppuun. Tunteet kuohuivat myös jatkossa, mikä kertoi joukkueiden välisestä kiivaasta historiasta. Samaa lienee luvassa tulevallakin kaudella.

Jokerit ei toisessa erässä ylivoimissaan onnistunut, vaikka sai pelata hetken viidellä kolmeakin vastaan. SKA iski ahnaasti kiinni punakeltaisten pelaajiin, jolloin kuvioiden luomiselle jäi minimaalisesti aikaa. Kertaalleen kiekko saatiin maaliviivalle, mutta sieltä pietarilaisten pakit siivosivat pelivälineen väljemmille vesille.

Kolmannessa erässä Jokereilla oli edelleen muutama hyvä aihio hyökkäyspäässä. Brian O’Neill pääsi kertaalleen kokeilemaan keskisektorista, mutta Magnus Hellberg sai kilpensä tielle. Kahden tapetun jäähyn jälkeen loppu oli punakeltaisten näytöstä. Vain viimeistely jäi puuttumaan.

Kokonaisuutena Jokereiden taistelu oli kiitettävällä tasolla. Lisää vastauksia pelillisistä esityksistä saadaan ensi viikolla Pietarissa, jolloin pelataan neljä kovaa ottelua. Ne valmistavat joukkueen samalla runkosarjaan, joka pyörähtää käyntiin Helsingissä tiistaina 3. syyskuuta.

Jokerit – SKA Pietari 1-2 (1-1, 0-1, 0-0)
05.48 Henrik Haapala (Teemu Eronen, Peter Regin) 1-0
07.21 Sergei Plotnikov (Vladimir Tkatshjov, Andrei Zubarev) 1-1
28.02 Aleksei Bivaltsev (Jori Lehterä, Plotnikov) yv. 1-2

Maalivahtien torjunnat:
Antti Niemi J 4+3+11=18
Magnus Hellberg S 2+7+7=16

Jäähyt:
Jokerit: 8x2min + Marko Anttila 10min ja Sami Lepistö 5min
SKA: 8x2min + Vasili Podkolzin 5min

Yleisöä: 1822

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2019/2020