Nikitin ottanut komennon Lokomotivissa

TsSKA Moskovan keväällä 2019 Gagarin Cup -mestariksi luotsannut Igor Nikitin toimii tätä nykyä Lokomotiv Jaroslavlin päävalmentajana. Rautatieläisten joukkue on tasaisessa läntisessä konferenssissa kuudentena ennen keskiviikon kotiottelua Jokereita vastaan.

Lokomotiv aloitti kauden vaisusti ja hävisi muun muassa kahdesti Jokereille syyskuussa. Andrei Skabelkan päävalmentaja-aika tuli päätökseensä 25. syyskuuta, jolloin Nikitin nimettiin hänen korvaajakseen. Kokenut 48-vuotias huippuluotsi onkin saanut ryhtiä Lokomotivin tekemiseen, sillä hänen aikanaan 21 pelistä on tullut 13 voittoa ja vain viidesti joukkue on jäänyt pisteittä.

Lokomotiv sai ison vahvistuksen myös kaukalon puolelle, kun 33-vuotias sentteri Artjom Anisimov liittyi ryhmään. Kotikaupunkiinsa palannut isokokoinen hyökkääjä ehti pelata NHL:ssä 13 kauden aikana yli 800 ottelua runkosarjassa ja pudotuspeleissä. Anisimov on ollut voittamassa Venäjälle MM-kultaa, -hopeaa ja -pronssia.

Ruotsalaishyökkääjä Andre Peterssonin sopimus purettiin viime viikolla, mikä tarkoittaa sitä, että Lokomotivilla on tässä kohtaa vain kaksi ulkomaalaisvahvistusta riveissään: kanadalaismaalivahti Eddie Pasquale ja amerikkalaishyökkääjä Reid Boucher. Enemmistö joukkueen pelaajista on käynyt läpi seuran oman juniorimyllyn ja joko pelannut koko uransa Jaroslavlissa tai palannut takaisin käytyään muualta.

Lokomotivilla on vahva identiteetti, joka perustuu kovaan työntekoon ja tiiviiseen viisikkopeliin. Nikitinin aikana myös hyökkäystehoja on alkanut löytyä mukavasti, vaikka paras pistemies Denis Aleksejev onkin tehnyt ”vain” 8+11=19 pistettä. Ratkaisijoiden rintama on laaja ja Lokomotiv on ennen kaikkea neljän kentällisen joukkue.

Lokomotiv pelasi viimeksi sunnuntaina, jolloin kolmen peräkkäisen voiton jälkeen tuli yllätystappio Neftehimikin vieraana luvuin 0-1. Maalilla torjui 21-vuotias oma kasvatti Daniil Isajev, kun Pasquale sai harvinaisen lepovuoron. Kanadalainen lienee torjuntavuorossa jälleen keskiviikkona.

Jokerit siis kukisti Lokomotivin kahdesti syyskuussa, mutta nyt edessä on ensimmäinen peli Nikitinin joukkuetta vastaan. Neljäs ja runkosarjan viimeinen keskinäinen kohtaaminen on edessä sunnuntaina Helsingissä. Tämän jälkeen aletaan jännittää, kohtaavatko ryhmät keväällä pudotuspeleissä jo kolmannen kerran peräkkäin.

Keskiviikon ottelu alkaa klo 18.00 Suomen aikaa. Suoraa lähetystä voit seurata discovery+-palvelun kautta.

Lokomotivin kokoonpano 21.11. Neftehimik-pelissä:

48 Reid Boucher - 78 Maksim Shalunov - 16 Artur Kajumov
90 Aleksandr Polunin - 63 Pavel Kraskovski - 96 Jegor Korshkov
10 Georgi Ivanov - 42 Artjom Anisimov - 29 Jegor Averin
72 Maksim Berjozkin - 34 Artjom Iljenko - 68 Mihail Beljajev

87 Rushan Rafikov - 53 Aleksei Martshenko
4 Aleksandr Jelesin - 8 Denis Barantsev
73 Nikita Tsherepanov - 21 Maksim Osipov
94 Roman Romanov - 93 Daniil Misjul

92 Daniil Isajev (80 Eddie Pasquale)