Niemi jatkaa maalilla – kokoonpano Avangard-peliin

Antti Niemi pelaa kolmannen peräkkäisen ottelunsa Jokereiden maalilla, kun helsinkiläisjoukkue kohtaa Avangard Omskin perjantai-illan huippukamppailussa. Petri Kontiola ja Steve Moses palaavat hyökkäykseen.

Niemi torjui nollapelin maanantaina, kun Jokerit kukisti Dynamo Moskovan tyylipuhtaasti 5-0 Hartwall Arenassa. Kontiola ja Moses eivät tuolloin pelanneet, mutta ovat nyt jälleen mukana kokoonpanossa. Myös Eemeli Räsänen tekee paluun riviin.

Veli-Matti Savinainen lähtee otteluun neljän pelin pisteputkessa, jonka aikana hän on tehnyt tehot 4+2=6. Antti Pihlströmin pisteputki (0+3) on kolmen ottelun mittainen. Edellisessä pelissä neljä syöttöpistettä kahminut Mikko Lehtonen sen sijaan jahtaa Esa Pirneksen nimissä olevaa KHL:n suomalaispelaajien yhden kauden piste-ennätystä. Pirnes teki tehot 22+28=50 kaudella 2008-09 Atlantin paidassa. Lehtosella on nyt kasassa 16+32=48 pistettä.

Jokerit on läntisessä konferenssissa kolmantena ja pyrkii runkosarjan lopussa pitämään asemansa. Dynamo on neljän pisteen päässä neljäntenä, kun kolme ottelua on pelaamatta. Bobrov-divisioonan voitto meni SKA Pietarille, joka on seitsemän pistettä Jokereita edellä.

Illan vastustaja Avangard on itäisessä konferenssissa toisena ja taistelee kakkospaikasta kiivaasti Barys Nur-Sultanin kanssa. Piste-eroa ennen tätä päivää oli kaksi Avangardin eduksi. Viime viikkoina ei ole ollut paras mahdollinen, sillä kanadalaisluotsi Bob Hartleyn johtama ryhmä on hävinnyt neljä ottelua kuudesta. Tiistaina tuli tappio Ak Barsille vieraskaukalossa 3-5 pelissä, joka ratkaisi konferenssin ykköstilan kazanilaisille.

Avangard pelaa toista vuotta peräkkäin Moskovan liepeillä Balashihassa, sillä Omskissa kotihalli on edelleen epäkunnossa. Viime kaudella Balashihassa nähtiin viihdyttävä kamppailu, jonka Jokerit hävisi jatkoajalla 2-3. Omskilaiset olivat parempia myös tämän kauden avauskohtaamisessa, jonka joukkue voitti Helsingissä luvuin 3-1.

Perjantai-illan jännitysnäytelmä alkaa klo 18.30 Suomen aikaa. Suoraa lähetystä voit seurata Viasatin ja Viaplayn kautta.

Jokereiden kokoonpano:

6 Jesse Joensuu – 93 Peter Regin (C) – 21 Brian O’Neill
25 Henrik Haapala – 80 Saku Mäenalanen – 71 Nicklas Jensen
19 Veli-Matti Savinainen – 27 Petri Kontiola – 11 Steve Moses
9 Ahti Oksanen – 41 Antti Pihlström – 12 Marko Anttila (A)

44 Mikko Lehtonen – 90 David Sklenicka
50 Viktor Lööv – 18 Sami Lepistö (A)
42 Teemu Eronen – 7 Oliver Lauridsen
77 Eemeli Räsänen

31 Antti Niemi (35 Aleksanteri Heiskanen)

Avangardin kokoonpano:

12 Rob Klinkhammer – 15 Brandon McMillan – 45 Valentin Pjanov
69 Sergei Shumakov – 94 Kirill Semjonov – 86 Sven Andrighetto
52 Sergei Shirokov – 16 Denis Zernov – 21 Semjon Koshelev
87 Jevgeni Gratshjov – 23 Andrei Stas – 25 Pavel Dedunov
85 Aleksandr Jaremtshuk

9 Aleksei Bondarev – 22 Ville Pokka
74 Aleksei Jemelin – 4 Cody Franson
55 Jegor Martinov – 27 Vjatsheslav Voinov

30 Igor Bobkov (43 Emil Garipov)

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2019/2020