Niemi ja Kivistö tervehtyneet – maanantain kokoonpano

Jokerit päättää neljän pelin vieraskiertueensa maanantaina Traktor Tsheljabinskiä vastaan. Helsinkiläiset hakevat paluuta voittokantaan viimeisessä pelissään ennen maajoukkuetaukoa.

Lauantain kamppailu Astanassa lipesi Jokereiden käsistä kolmannessa erässä ja Barys marssi 8-2-voittoon. Maanantaina Traktoria vastaan helsinkiläisiltä odotetaan isoa tasonnostoa viimeisen 20-minuuttisen jäljiltä. Haaste on jälleen kova, sillä Traktor pelaa paikasta pudotuspeleissä.

Jokerit on läntisessä konferenssissa neljäntenä neljän pisteen päässä kolmossijalla olevasta Lokomotivista, joka on pelannut kaksi ottelua punakeltaisia enemmän. Viidentenä oleva Dynamo Moskova taas on Jokereista yhdeksän pisteen päässä, kun runkosarjaa on jäljellä seitsemän ottelua.

Helsinkiläisten kokoonpanoon tulee pieniä muutoksia, kun sairastumisten jäljiltä tervehtyneet Mika Niemi ja Tommi Kivistö sekä viime pelin huilannut Marko Anttila palaavat riviin. Näin ollen Jokerit pystyy jälleen palaamaan normaaliin 12 hyökkääjän ja kahdeksan puolustajan kokoonpanoonsa. Janis Kalnins pelaa maalissa.

Lauantaina loukkaantunut Steve Moses on sivussa tämän päivän pelistä. Hänen tilaansa seurataan päivä kerrallaan. Myös Max Wärn on loukkaantuneiden listalla. Terveinä kokoonpanon ulkopuolella ovat Pekka Jormakka ja Tomi Mäki.

Jokerit ja Traktor kohtasivat syyskuussa Helsingissä ja tuolloin helsinkiläiset latoivat kahdeksan maalia vieraiden verkkoon. Kamppailu päättyi 8-0 ja oli Jokereiden suurin voitto KHL:ssä. Tsheljabinskissä Jokerit on voittanut kolme peliä neljästä ja kaikkiaan KHL-aikana kohtaamiset ovat menneet helsinkiläisille voitoin 7-1.

Traktor on itäisessä konferenssissa kahdeksantena neljä pistettä playoff-viivan yläpuolella. Edellä on Torpedo, johon eroa on kolme pistettä. Traktorilla on täten vielä paljon pelissä runkosarjan loppusuoralla. Kymmenestä viime pelistään joukkue on voittanut kuusi, viimeksi lauantaina Metallurg Magnitogorskin kotijäällään 3-1.

Iltapäivän ottelu alkaa klo 16.00 Suomen aikaa. Viasat ja Viaplay näyttävät kamppailun suorana lähetyksenä. Jokerikannattajien virallinen vieraspelikatsomo on O’Learys Manskulla, Sellossa ja Isossa Omenassa. Lue lisää täältä.

Jokereiden kokoonpano:

6 Jesse Joensuu – 37 John Norman – 21 Brian O’Neill
16 Geoff Platt – 65 Sakari Manninen – 71 Nicklas Jensen
48 Henri Ikonen – 93 Peter Regin – 76 Kristian Vesalainen
41 Antti Pihlström – 22 Mika Niemi – 12 Marko Anttila

50 Viktor Lööv – 18 Sami Lepistö
4 Tommi Kivistö – 51 Alex Grant
44 Jesper Jensen – 7 Oliver Lauridsen
3 Karl Stollery – 77 Eemeli Räsänen

98 Janis Kalnins (30 Ryan Zapolski)

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2018/2019