Niemen ja Mäen sopimuksia jatkettu

Mika Niemi ja Tomi Mäki jatkavat Jokereissa myös kaudella 2018-19. Heidän lisäkseen seura on solminut kahden suunnan sopimuksia seitsemän pelaajan kanssa.

Niemi, 30, pelasi toisen kautensa jokeripaidassa ja iski 41 runkosarjapeliin 4+7=11 pistettä. Pudotuspeleissä keskushyökkääjä teki kymmeneen peliin 1+3=4 pistettä. Niemi oli läpi kauden joukkueelle tärkeä runkopelaaja, joka kantoi isoa vastuuta täysin kentällisin ja alivoimalla. Hänen sopimuksensa kattaa ensi kauden ja sisältää lisäksi option kaudesta 2019-20. Hyökkääjä tavoittelee parhaillaan MM-kisapaikkaa Leijonien matkassa.

-Niemi on jokeriaikanaan kehittynyt vahvemmaksi KHL- ja maajoukkuepelaajaksi, jonka suoritukset ovat olleet nousujohteisia. Hän pelasi hyvät pudotuspelit tänä keväänä ja osoitti olevansa parhaimmillaan tärkeimmissä peleissä. Niemi on ollut joukkueelle tärkeä palanen kahden suunnan pelissä ja alivoimalla, sanoo Jokereiden GM Jari Kurri.

Mäki, 34, pelasi jo 14. kautensa Jokereiden edustusmiehistössä. Hän esiintyi 23 runkosarjaottelussa ja sai vastuuta yhdessä playoff-kamppailussa. Mäki nousi kauden aikana jokerihistorian toiseksi yli 600 runkosarjapeliä pelanneeksi pelaajaksi Jani Ritan jälkeen. Kokenut hyökkääjä ei ole edustanut Suomessa muita seuroja kuin Jokereita. Mäen uusi sopimus kattaa kauden 2018-19.

-Mäki on luotettava pelaaja, joka tekee valtavan määrän töitä joukkueen eteen. Hän on esimerkillinen urheilija, joka täyttää ruutunsa päivästä toiseen. Hienoa, että hänen pitkä jokeritaipaleensa saa edelleen jatkoa, Kurri toteaa.

Kahden suunnan sopimuksilla Jokereissa jatkavat maalivahdit Juho Ratilainen, jonka optio ensi kaudesta on käytetty, sekä A-nuorissa tällä kaudella torjunut Eetu Mäkiniemi. Puolustaja Nico Nurmikannan kanssa on tehty ensi kautta koskeva sopimus ja hyökkääjä Erik Embrichin sopimuksessa ollut optio ensi kaudesta on käytetty. A-nuorissa tällä kaudella pelannut puolustaja Santeri Hatakka jatkaa Jokereissa ensi kauden kattavalla sopimuksella. Uusina niminä helsinkiläisseuraan liittyvät hyökkääjät Joona Monto ja Aleksi Halme sekä puolustaja Roope Reini.

Monto, 23, pelasi neljännen kautensa Mestiksessä ja toimi pronssia voittaneen SaPKon kapteenina. Hyökkääjä teki 49 runkosarjaottelussa 13+28=41 pistettä ja pudotuspeleissä 14 kamppailussa 5+8=13 pistettä. Halme, 18, pelasi kauden aikana niin TUTO:n Mestis-joukkueessa kuin A-nuorissa. Mestiksessä hän teki 21 pelissä 3+4=7 pistettä. Reini, 18, taas oli TPS:n A-nuorten tehokkain puolustaja kuluneella kaudella tehtyään 52 ottelussa 13+24=37 pistettä.

-Monipuolinen pelaajapolkumme sekä Kiekko-Vantaan ja A-nuorten laadukas valmennus takaavat nuorille pelaajille hyvät paikat kehittyä seuraavalle askelmalle. Kiekko-Vantaa on vahvistunut organisaationa ja sen näkee kiinnostuksena pelaajamarkkinoilla, sanoo Kurri.

Osa kahden suunnan sopimuksen omaavista pelaajista pelaa tulevalla kaudella Kiekko-Vantaan Mestis-ryhmässä ja Jokereiden A-nuorten joukkueissa.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2021/2022