Neljäs täysi potti putkeen – ”Tärkeä voitto kotiyleisön edessä”

Jokerit joutui kaivamaan itsensä vaikeasta asemasta voittotaisteluun HK Sotshia vastaan, mutta kolmannessa erässä joukkue sai jalan kaasulle eikä enää taakseen katsonut.

Jokerit - HK Sotshi ja. 3-2 (0-1, 0-1, 2-0, 1-0) (Tilastot KHL.ru)

Helsinkiläisten edellinen ottelu oli ollut edellisen viikon keskiviikkona, joten lähtökohdat illan peliin olivat mielenkiintoiset. Toisaalta jalkaa ja intoa riitti, mutta samalla vastustaja oli paremmassa pelirytmissä. Jokerit vei näennäisesti peliä kahdessa ensimmäisessä erässä, mutta Sotshi teki maalit.

-Melkein viikon tauko peleistä ja yleensä vierasreissun jälkeen ensimmäiseen kotipeliin tuleminen on vaikeaa. Kävimme kyllä asioita läpi etukäteen, mutta ei saatu niitä näkymään kahdessa ensimmäisessä erässä, päävalmentaja Lauri Marjamäki mietti.

-Unohdimme ampua ja mennä maalille. Ei saatu yhtään ylivoimaa ensimmäiseen 40 minuuttiin, eikä kyllä varmaan ansaitukaan, hän jatkoi.

Kolmanteen erään valmennus muutti hieman ketjuja ja kaivattu suoraviivaisuus löytyi. Jesse Joensuu runnoi Antti Pihlströmin ja Marko Anttilan esityöstä kauden toisen osumansa lähietäisyydeltä ja toi isännät maalin päähän. Hetkeä myöhemmin ylivoimalla Peter Regin painoi irtokiekon sisään. Saku Mäenalanen merkkautti osumaan ensimmäisen KHL-tehopisteensä.

-Jessen maali oli tärkeä ja heti ensimmäisestä ylivoimasta tehtiin tasoitus. Sitten olikin paikat pistää peli pakettiin jo 60 minuutin aikana. Hyvä, että voitto tuli jatkoajalla, Marjamäki totesi.

Hartwall Arena kiehui punakeltaisten kirin aikana ja eli mahtavasti omiensa mukana. Draamankaari huipentui Mikko Lehtosen kauden neljänteen maaliin, kun Henrik Haapala tarjoili jatkoajalla takatolpalle illan ratkaisun. Se toi Jokereille neljännen peräkkäisen voiton.

-Tärkeä voitto kotiyleisön edessä, kun ajattelee, ettemme ole kauhean hyvin täällä pelanneet. Ei ole helppoa henkisesti sen pohjalta, mutta joukkue näytti luonnetta viimeisessä erässä ja jatkoajalla, Marjamäki kehui.

Veli-Matti Savinainen pelasi kauden ensimmäisen runkosarjaottelunsa, joka oli miehelle samalla jokeridebyytti virallisessa kamppailussa. Kevään maailmanmestari pelasi reilut 14 minuuttia ja oli heti ytimessä. Kiekko pysyi lavassa ja oikeita ratkaisuja syntyi jokaisessa vaihdossa. Se lupaa hyvää jatkoa ajatellen.

-Hyvä, että saatiin Savinainen takaisin. Hän oli parhaimpia pelaajiamme saman tien ja tehnyt hyvää työtä kuntoutuksen aikana. Samoin on tehnyt (kehitysvalmentaja) Tomi Mäki, joka häntä luistelutti päivät pitkät, Marjamäki kehaisi.

Jokerit jatkaa pelejä perjantaina, kun Helsinkiin saapuu Teemu Pulkkisen edustama Dinamo Minsk.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2019/2020