Neljä matsia, kuusi pistettä: "Enemmänkin oli tarjolla"

Jokerit avasi runkosarjan neljällä vieraspelillä vaikeissa paikoissa. Vastassa oli neljä viime kauden playoff-joukkuetta, mutta helsinkiläiset saivat raavittua kamppailuista kaksi voittoa ja yhteensä kuusi pistettä.

Jokerit vei tiistain Dynamo-ottelun laukaukset nimiinsä ylivoimaisesti lukemin 45-17, mutta niin vain kärsivällisesti puolustanut kotijoukkue nappasi voiton. Kokenut Dynamo-vahti Alexander Jerjomenko ei tarjonnut ilmaisia namupaloja valkopaitaisille vieraille ja torjui vieläpä kaikki Jokereiden yritykset voittolaukauskilpailussakin.

– Oli meidän hallintaa aika pitkälti koko matsi, ja olisi pitänyt saada noista paikoista enemmän kuin yksi maali. Emme päässeet ykkösalueelle, vaan pyörimme vähän kulmissa. Ei meillä ollut hädän päivää, kunnes sitten rankkareilla tuli turpiin. Tällaiset matsit pitäisi kääntää jo ajoissa voitoksi, Sami Lepistö kuvaili hieman pettyneenä.

Kuusi pistettä neljästä ottelusta oli Jokereiden asettema minimitavoite, ja sen joukkue myös saavutti. Peli oli läpi vierasreissun tasaista, eikä suuria notkahduksia nähty. Paremmalla viimeistelyllä pistepussi olisi voinut olla pulleampikin, mutta pisteet Minskistä, Jaroslavlista ja Moskovasta lämmittivät Lepistön mieltä.

–Ei ollut helppoja joukkueita vastassa. Pietarista ei saatu pisteitä, mutta muualta kyllä. Eivät nämä ole helppoja paikkoja pelata, että siinä mielessä hyvä, että saatiin kairattua pisteitä, Lepistö kuvaili. 

–Peli on nyt paremmissa uomissa kuin harjoituskaudella. Täytyy olla tyytyväinen, että pakka on hyvin kasassa. Tehoja täytyy löytyä lisää joka puolelta varsinkin tällaisessa pelissä, kun suoraan sanottuna dominoidaan. Vetoja saadaan, mutta lisäksi vielä irtokiekot ja muut, siitä puuttuu vielä jotain, Lepistö päätti.

Jokerit pääsee nyt ansaitulle levolle kotioloihin seuraavaksi viikoksi. Seuraava ottelu on sekin Moskovassa, kun vastassa on ensi viikon keskivikkona Moskovan Spartak.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2019/2020