Neftehimik avasi voitolla – playoff-paikka tähtäimessä

Frans Tuohimaa ja Neftehimik avasivat kautensa voitolla Kunlun Red Starista. Kuva: KHL

Jokerit vierailee lauantaina Nizhnekamskissa, jossa paikallinen Neftehimik on siirtynyt täksi kaudeksi uuteen komentoon. Tolppien välistä löytyy Jokereissakin pelannut Frans Tuohimaa, jolle vuosi on ensimmäinen KHL:ssä.

Päävalmentajana ollut Vjatsheslav Butsajev sai lähteä 11:nteen sijaan idässä päättyneen kauden jälkeen. Uusi luotsi on 50-vuotias Oleg Leontjev, joka saapui seuraan farmiliiga VHL:stä. Hänen päävalmentajakokemuksensa KHL:ssä rajoittuu lyhyeen pätkään Admiral Vladivostokin peräsimessä.

Neftehimik on parhaimmillaan ollut pudotuspelijoukkue ja tätä maalia lähdetään myös nyt tavoittelemaan. Seurassa hienoja otteita aiemmin osoittanut Dan Sexton palasi joukkueen riveihin kolmen vuoden tauon jälkeen. Myös Libor Hudacek teki paluun lyhyen Sveitsin-pätkän jälkeen.

Maalille kiinnitettiin ex-jokeri Tuohimaa, jolle pesti on ensimmäinen KHL:ssä. Hän on torjunut viime vuosina SaiPassa ja HIFK:ssa. SM-liigasta haaviin tarttui myös Lukko-pakki Lukas Klok, joka juhli viime keväänä mestaruutta raumalaisten riveissä. Ulkomaalaispaikat ovat täynnä.

Jokereiden KHL-aikana eli seitsemän viime kauden aikana Neftehimik on selviytynyt pudotuspeleihin kolme kertaa. Aina kohtalona on ollut pudota ensimmäisellä kierroksella ja vaikea on nähdä joukkueen menestyvän tänäkään vuonna yhtään paremmin. Roolina on kiusata isompia sitkeällä pelityylillä.

Ykkösketjun harteilla on iso tulosvastuu. Avausottelussa Kunlun Red Staria vastaan tuli 5-1-voitto ja niin Sexton kuin Hudacek pääsivät heti tehoille. Pienelle seuralle hyvä alku onkin erityisen tärkeä. Neftekhim Arena vetää 5500 katsojaa ja rajoitusten puitteissa kotiavauksessa oli reilut 2000 katsojaa.

Lauantain ottelu alkaa klo 17.00 Suomen aikaa. Suoraa lähetystä voit seurata discovery+-palvelun kautta. Ottelun selostaa Nuutti Vihtilä.

Neftehimikin kokoonpano sarja-avauksessa:

42 Dan Sexton - 79 Libor Hudacek - 91 Bulat Shafigullin
24 Pavel Porjadin - 28 Andrei Tshiviljov - 61 Marat Hairullin
10 Danila Popov - 87 Timur Hafizov - 99 Rafael Bikmullin
11 Jegor A. Popov - 25 Ansel Galimov - 34 Raul Jakupov
43 Vladislav Shutov

3 Ronald Knot - 5 Maksim Berezin
13 Lukas Klok - 33 Mihail Sidorov
8 Ivan Glazkov - 55 Kirill Vorobjov
74 Aleksei Puzanov

50 Frans Tuohimaa (31 Jaroslav Ozolin)