Napakka kolmas erä toi voiton Vitjazista - ”Oltiin kärsivällisiä”

Jokerit jatkoi voittojen tiellä viikon toisessa ja viimeisessä kotiottelussaan. Tehokas kolmannen erän pelaaminen toi joukkueelle voiton Vitjazista lukemin 4-1.

Päävalmentaja Lauri Marjamäen kommentit ottelusta:

Jokerit - Vitjaz Podolsk 4-1 (0-0, 1-1, 3-0) (Tilastot KHL.ru)

Avauserä oli vauhdikasta ja tasaista pelaamista kummaltakin joukkueelta. Molempien joukkueiden maalivahdit pelasivat varmasti, eikä osumia nähty. Erän lopussa Jokerit pääsi koittamaan ylivoimaa kahdesti, mutta ei onnistunut maalaamaan hyvistä yrityksistä huolimatta.

Toinen erä käynnistyi kotijoukkueen osalta vahvasti. Vahvan pyörityksen jälkeen Jesse Joensuun kauden seitsemäs osuma oli tosiasia. Napakka veto ohitti äimistyneen Joni Ortion ja kannattajayhdistyksen 10-vuotisjuhlaa viettäneet Eteläpääty ja Old Chiefs saivat aihetta iloon.

- Meidän kentän peli on ollut aika hyvää koko kauden ja nyt on saatu tehoja viime peleissä. John ja Bryan on erittäin tasokkaita pelaajia, Joensuu kehui.

Erän puolivälissä vierailijat pääsivät myös maalin makuun, kun Denis Kokarev karkasi läpiajoon.

Kolmannessa erässä tuli ratkaisu. Vahvaa peliään pelannut Jokerit siirtyi toistamiseen johtoon, kun Grantin ylärimalaukaus kimposi O’Neillille, joka siirsi paluukiekosta kotijoukkueen kahden maalin johtoon. Loppuerän Jokerit pelasi fiksusti johtoasemaa varjellen. Loppulukemia paranneltiin vielä Normanin ylivoimaosumalla ja loppunumerot niittasi tyhjiin Mika Niemi.

- Oli vahvaa pelaamista johtoasemassa. Hyvä että saatiin vielä lopussa ylivoimamaali. Huomenna huilataan ja perjantaina lähdetään reissuun. Hyvä ykköskenttä suomalaisia siellä. Hyvin pelaavat yhteen, ennakoi Sakari Manninen tulevaa vieraspeliä.

Jokerit nousi voiton myötä SKA Pietarin ohi läntisen konferenssin toiselle sijalle. Kärjessä kahden pisteen päässä on yhden ottelun enemmän pelannut TsSKA Moskova.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2019/2020