Näillä miehillä SKA:n kimppuun

Jokerit kohtaa SKA Pietarin kolmannen kerran tällä kaudella, kun joukkueet iskevät yhteen tänään Hartwall Arenassa. Helsinkiläisten kokoonpanoon tulee pieniä muutoksia.

Jokerit lähtee otteluun kuuden pelin pisteputkessa, jonka aikana on tullut viisi voittoa ja yksi jatkoaikatappio. Viimeksi torstaina Sibir Novosibirsk joutui poistumaan Hartwall Arenasta 1-4-tappio niskassaan. Jokerit kuuluu KHL:n viiden parhaan kotijoukkueen joukkoon ja on jäänyt Helsingissä pisteittä ainoastaan kolmessa pelissä tällä kaudella.

Hyökkäyspäässä kovimmassa vireessä ovat viime aikoina olleet ykkösketjun Brian O’Neill, John Norman ja Jesse Joensuu. Heistä Joensuu lähtee illan otteluun neljän pelin pisteputkessa, jonka aikana on syntynyt 2+3=5 pistettä. Norman on tehnyt neljässä viime pelissä 3+3=6 pistettä ja sivunnut yhden kauden KHL-piste-ennätystään tehoin 17+11=28. Myös Kristian Vesalainen (0+5=5) on tehnyt pisteitä neljässä ottelussa putkeen. 

Janis Kalnins jatkaa maalilla ja pelaa näin neljännen peräkkäisen kamppailunsa. Puolustukseen paluun tekee sairastelusta toipunut Viktor Lööv ja hyökkäykseen mukaan tulevat viime pelissä huilanneet Mika Niemi ja Max Wärn.

Loukkaantumisten vuoksi sivussa ovat Peter Regin, Marko Anttila ja Eemeli Räsänen.  Reginin tilaa seurataan päivä kerrallaan, Anttilan ja Räsäsen paluu ajoittunee tammikuun loppupuolelle. Terveinä kokoonpanon ulkopuolella ovat Tomi Mäki ja Antti Pihlström. 

Läntisessä konferenssissa toisena kuusi pistettä Jokereita edellä oleva SKA tulee Helsinkiin neljän pelin voittoputkessa. Perjantaina joukkue kukisti Dinamo Minskin vieraskaukalossa 2-0 kolmannen erän maaleilla.

Joukkueiden välinen kohtaaminen on tämän kauden kolmas. Kaksi aiempaa ovat menneet SKA:n nimiin, sillä syyskuussa Pietarissa luvut olivat jatkoajan jälkeen 3-4 ja lokakuussa Hartwall Arenassa 2-6. Jokereilla on näin kalavelkoja maksettavana Pietarin jättiläisille.

Sunnuntain ottelu alkaa poikkeuksellisesti klo 16.30. Liput hankit Ticketmasterin verkkosivuilta tai hallilta ennen peliä. Tervetuloa nauttimaan Euroopan parhaasta lätkästä ja kannustamaan Jokerit voittoon!

Jokereiden kokoonpano:

6 Jesse Joensuu – 37 John Norman – 21 Brian O’Neill
76 Kristian Vesalainen – 65 Sakari Manninen – 71 Nicklas Jensen
25 Pekka Jormakka – 16 Geoff Platt – 11 Steve Moses
48 Henri Ikonen – 22 Mika Niemi – 84 Max Wärn

4 Tommi Kivistö – 18 Sami Lepistö
3 Karl Stollery – 51 Alex Grant
44 Jesper Jensen – 7 Oliver Lauridsen
50 Viktor Lööv

98 Janis Kalnins (30 Ryan Zapolski)

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2019/2020