Näillä miehillä Admiralin kimppuun

Jokerit palaa kolmen ja puolen viikon tauon jälkeen kotikaukaloonsa, kun keskiviikon kotiottelussa vastaan asettuu Admiral Vladivostok. Helsinkiläisten maalilla pelaa Janne Juvonen. Kokoonpanoon paluun tekee viime pelin huilannut Iiro Pakarinen.

Jokerit palasi maajoukkuetauolta maanantaina Moskovassa, jossa Dynamo oli tasaisessa väännössä parempi lukemin 3-1. Helsinkiläiset ovat edelleen läntisen konferenssin piikkipaikalla pisteen erolla SKA:han, joka on pelannut yhden ottelun vähemmän.

Viime viikon Karjala-turnauksessa kaikki kolme Leijonien ottelua pelannut Pakarinen sai huilivuoron maanantaille. Tänään voimahyökkääjä on jälleen askissa tutulla paikallaan John Normanin ja Veli-Matti Savinaisen rinnalla.

Anders Lindbäck torjui maanantain ottelussa ja tänään on Janne Juvosen vuoroa hypätä tolppien väliin. Muuten kokoonpano on sama kuin Dynamoa vastaan. Loukkaantumisten vuoksi sivussa ovat Philip Holm ja Henrik Haapala.

Markus Hännikäiselle tämän illan ottelu on sadas jokeripaidassa runkosarjapeleissä SM-liigassa ja KHL:ssä. Helsinkiläisseuran koko junioripolun läpikäynyt pelaaja nousi edustusmiehistöön ensimmäisen kerran kaudella 2011-12. Tehoja Hännikäinen on 99 pelissä tehnyt 11+14=25.

Itäisen konferenssin jumbona oleva Admiral vaihtoi maajoukkuetauolla päävalmentajaa. Aleksandr Andrijevski sai väistyä ja tilalle nostettiin valmennustiimissä jo ennestään toiminut Oleg Gorbenko. Hänelle päävalmentajapesti on uran ensimmäinen KHL:ssä.

Admiral palasi maajoukkuetauolta Jokereiden tavoin maanantaina ja taipui Riiassa Dinamolle luvuin 2-3. Suomalaishyökkääjä Peter Tiivola iski vladivostokilaisten verkkoon kaksi osumaa. Admiralin osumista vastasivat Vladislav Ushenin ja Jevgeni Gratshjov. Kahdeksasta viime pelistään joukkue on hävinnyt seitsemän ja eroa pudotuspeliviivaan on jo kymmenen pistettä.

Jokerit ja Admiral kohtasivat ennen maajoukkuetaukoa Vladivostokissa lokakuun lopussa. Jokerit otti voiton 4-1, vaikka joutui avauserässä takaa-ajoasemaan. Nicklas Jensen nakutteli tehot 1+3 ja johdatti punakeltaiset voittoon.

Tämän illan ottelu alkaa klo 18.30 ja hallin ovet avataan tuntia aiemmin. Liput matsiin hankit Ticketmasterin verkkosivuilta. Tervetuloa nauttimaan Euroopan parhaasta lätkästä ja kannustamaan Jokerit takaisin voittojen tielle!

Jokereiden kokoonpano:

71 Nicklas Jensen – 10 Jordan Schroeder – 21 Brian O’Neill (A)
19 Veli-Matti Savinainen – 37 John Norman – 81 Iiro Pakarinen
33 Markus Hännikäinen – 11 Kalle Kossila – 77 Teemu Turunen
13 Julius Junttila – 42 Hannes Björninen – 12 Marko Anttila (C)

40 Petteri Lindbohm (A) – 51 Alex Grant
28 Otto Leskinen – 90 David Sklenicka
4 Tommi Kivistö – 3 Niklas Friman

30 Janne Juvonen (39 Anders Lindbäck)