Myttynen: Hymyissä suin ajelin Tampereelta tänne

Matias Myttynen kuuluu siihen suureen suomalaisten huippupelaajien joukkoon, joka on harjoitellut keväästä lähtien omatoimisesti mahdollisuuttaan odottaen. Tiistaina hän pääsee näyttämään osaamistaan pikahälytyksellä.

-Kysyttiin, että haluanko pelata lätkää ja vastasin, että haluan. Nyt ollaan täällä, Myttynen nauroi maanantain treenin jälkeen Hartwall Arenan uumenissa kysymykselle, miten koeaika jokeripaidassa sai alkunsa.

-Hymyissä suin ajelin eilen Tampereelta tänne, kun tiesi, että pääsee taas jätkien kanssa vähän värittelemään. Tiesin, että tänne on varmasti kiva tulla ja hyvä meininki on päällä. Perusjuttuja on nyt käyty läpi ja huomenna isketään haasteen kimppuun, hyökkääjä jatkoi.

Myttynen aloitti viime kauden Jokereissa ja esiintyi sen jälkeen vahvasti Malmön paidassa SHL:ssä. Pelihalut ovat tapissa, sillä edellisistä peleistä on ehtinyt vierähtää jo kahdeksan kuukautta. Myttynen oli valmis talkoisiin, vaikka takeita Jokereissa pelaamisesta tällä kaudella ei ole kuin tiistain osalta. Pitkä kevät, kesä ja syksy ovat antaneet asioihin perspektiiviä.

-Olen mennyt posin kautta. Olen reissannut ympäri ämpäri monta vuotta ja nyt on saanut olla kotona pidempään. Osittain on ollut myös omaa valintaa odottaa, mutta kyllähän nyt on jo kauhea hinku pelaamaan. Hienoa, että huomenna pääsee yhden matsin pelaamaan ja sitten katsotaan eteenpäin, hän mietti.

Uutta joukkuetta on etsitty ja samalla harjoiteltu tiiviisti. Myttynen pitää majaansa Tampereella, jossa on muitakin kohtalotovereita. Yhdessä he ovat saaneet toisistaan kirittäjiä.

-TyKin jätkiä eli Tampereen Työttömiä Kiekkoilijoita pitää kiittää. Heidän kanssaan on kuntoa rakennettu ja pidetty yllä. Hyvältä kyllä tuntuu, koska siellä on pystytty pienelläkin porukalla pitämään hyvä meininki päällä.

-Se on ollut ihan tämän syksyn pelastus. Kaikki jätkät ovat vetäneet pirun hyvällä asenteella ja siellä olisi paljon hyviä pelaajia tarjolla, kun joku vain ottaisi, Myttynen kertoi.

Viime syksynä Myttynen pelasi Jokereissa kuusi KHL-ottelua ja tiistaina hän hyppää yli vuoden tauon jälkeen Hartwall Arenan kaukaloon. Pelit Malmössä osoittivat, että hyökkääjällä on edelleen annettavaa Euroopan huippusarjoissa.

-Kova halu on näyttää itselle ja vähän muillekin, että osaa pelata tätä lajia, Myttynen painotti.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2020/2021