Moskovassa innokas tunnelma

Jokereiden toimiston väkeä vieraili tiistaina ensimmäistä kertaa Moskovassa KHL:n toimistolla. Päivän aikana käytiin läpi useita tulevan kauden asioita.

KHL:n toimistolla tunnelma oli todella innokas ja Jokerit toivotettiin lämpimästi tervetulleeksi sarjaan. Suomen maajoukkueen loistava menestys kauden aikana ei ollut jäänyt huomaamatta ja pelaajien nimet olivat jo tarkasti tiedossa. Suomalainen kiekko-osaaminen ja jokerijoukkueen vahva urheilujohto sekä valmennus saivat tunnustukset KHL:n puolelta.

-Tunnelma oli välitön ja keskustelut yhteistyöstä todella antoisia, Jokereiden toimitusjohtaja Jukka Kohonen kertoo.

Mittavissa keskusteluissa käytiin läpi muun muassa mahdollisuutta näyttää otteluita verkossa ja etenkin jokerit.comissa kauden aikana. KHL:n tavoitteena on tarjota kaikki pelit mahdollisimman korkealaatuisina verkon yli kaikkien halukkaiden nähtäväksi edullisesti. Keskustelut varsinkin vieraspelien näkyvyydestä saatiin käyntiin ja niitä edistetään aktiivisesti KHL:n organisaation kanssa.

-Kaikkien esitysoikeuksien sopimustilanne ei ole vielä aivan selvä, mutta uskomme saavamme asioihin selvyyttä viimeistään, kun KHL:n toimiston väki vierailee Helsingissä juhannuksen jälkeisellä viikolla tutustumassa toimintaamme, Kohonen toteaa.

Kannattajien palveleminen lisäksi monipuolisilla KHL-Jokerit-fanituotteilla on joustavaa. Jokerit saa luvan hyödyntää KHL:n logoa ja KHL:n malleja omien fanituotteidensa yhteydessä. Vastaavasti KHL haluaa hyödyntää Jokereiden hyvin tunnettua logoa omissa materiaaleissaan, sillä liigassa on vahva usko Jokereiden vetovoimaan vierasjoukkueena.

Jokereiden GM Jari Kurri ja pelaajakoordinaattori Janne Vuorinen kävivät läpi urheilupuoleen liittyviä asioita sarjajohdon kanssa. KHL:n urheilupuolen varajohtajan Dmitri Kurbatovin ja sarjan varakehitysjohtajan sekä kurinpitopäällikön Valeri Kamenskin kanssa keskusteltiin monista kokonaisuuksista, jotka liittyvät pelaamiseen sarjassa. Kamenski on Kurrille tuttu mies, sillä he pelasivat samaan aikaan Colorado Avalanchessa 1990-luvun lopussa.

-Tunnelma oli kaiken kaikkiaan tosi positiivinen. Jo ennestään odotimme tulevaa kautta suurella innolla, mutta nyt fiilikset nousivat jälleen pykälällä, Kurri sanoo.

Jokerit pelaa KHL:n läntisimmässä divisioonassa, jossa vastustajat ovat sarjan läntisimmissä kolkissa sijaitsevat joukkueet. Suurin osa runkosarjaotteluista pelataan omaa divisioonaa ja konferenssia vastaan. Otteluohjelma noudattelee hyvin pitkälti kaavaa, jossa pelataan vuoroviikoin kotona ja vieraissa. Kotiotteluiden alkamisajat arkena ja viikonloppuina pysyvät samoissa kuin on totuttu viime vuosien aikana.

Moskovassa otteluiden sekä maajoukkue- ja tähdistöottelun taukojen päivämääriä laitettiin ylös kalentereihin. Lopullinen varmistus otteluohjelmalle saadaan seuraavien viikkojen aikana.

Urheilujohto tutustui myös KHL:n lääkintäosaston johtaja Boris Tarasoviin. KHL tekee voimakkaasti yhteistyötä seurojen lääkärien kanssa ja järjestää vielä syksyllä erillisen konferenssin, jossa kaikki seurat ovat edustettuina. Pelaajien terveys on todella korkealla KHL:n prioriteettilistalla.

Myös tuomarijohtaja Aleksander Poljakov oli paikalla Moskovassa. KHL:ssä tuomitsevat ammattituomarit ja lisäksi tuomarijohto katsoo jokaisen pelin KHL:n toimistolta. Jäällä tuomareilla on korvanappi ja mikrofoni, joilla he pystyvät olemaan yhteydessä pelipaikan videotuomariin. Videotuomari voi epäselvissä maalitilanteissa tehdä päätöksen itse, mutta myös olla yhteydessä Moskovaan, jos katsoo tarvitsevansa apua tuomion antamisessa.

Jokaiseen otteluun kokoonpanoon saa nimetä 18 kenttäpelaajaa ja kaksi maalivahtia. Lisäksi kokoonpanoon on mahdollista ottaa kaksi ylimääräistä kenttäpelaajaa, joista yhden on oltava 1994- ja toisen 1995-syntynyt.