Mosesin maalivainu taas kohdallaan

Jokerit aloitti Pietarissa pelattavan Nikolai Putshkov –turnauksen 4-2-voitolla HK Sotshista. Steve Moses venytti verkkoa kahdesti.

Päävalmentaja Erkka Westerlundin kommentit ottelusta:

Avauserä ei ollut Jokereilta Pietarin isossa kaukalossa parasta mahdollista. Helsinkiläiset toki loivat muutaman hyvän maalipaikan, mutta viimeinen silaus puuttui. Monissa tilanteissa kiekko poltti lavassa ja ratkaisevat syötöt jäivät piippuun.

Sotshi hyödynsi oman hetkensä erän ainoan ylivoimapelinsä jälkeen. Mihail Anisin alusti ja Mark Olver toimi viimeistelijänä, kun kiekko pelattiin erän puolivälissä Henrik Karlssonin selän taakse.

Toisen alkuun KHL:ään täksi kaudeksi liittynyt Sotshi iski heti uudelleen. Karlsson torjui siniviivakudin eteensä ja paikalle osui ensimmäisenä Anisin, jolla oli helppo työ lyödä taululle 2-0-lukemat.

Jokereiden piti vääntää moottorinsa käyntiin tämän jälkeen vaikeassa tilanteessa, kun hyvin luistellut venäläisjoukkue sai tunteen kohdilleen. Helsinkiläiset eivät kuitenkaan lannistuneet, vaan tulivat erinomaisella tavalla takaisin peliin.

Ajassa Steve Moses onnistui murtamaan hyvin torjuneen Aleksei Volkovin nollan pitkän soolon päätteeksi. Amerikkalainen kiersi maalin takaa vetopaikkaan ja laukoi puolustajien mailojen kautta kavennuksen. Osuma oli Mosesille harjoituskaudella jo kuudes.

Vain 22 sekuntia myöhemmin Kurtis McLean toi Jokerit tasoihin. Kanukki karvasi hienosti kiekon Sotshi-pelaajalta, eteni vetopaikkaan ja tulitti 2-2-osuman. Se oli McLeanille ensimmäinen jokeripaidassa.

Erän loppupuolisko oli jälleen tasaista vääntöä kahden KHL-joukkueen välillä. Karlsson torjui pari hyvää laukausta ja myös toisessa päässä Volkov jatkoi hyvää peliään. Kuitenkin ennen erätaukoa Jere Karalahti viimeisteli painavalla kanuunalla 3-2-johtomaalin. Moses ja viimeisen syötön tarjoillut Petr Koukal tekivät loistavan esityön.

Kolmannessa erässä Jokerit piti pakan tiiviinä, eikä ottanut ylimääräisiä riskejä pelissään. Westerlund kehui kamppailun jälkeen, että joukkuepelin kannalta päivän suoritus oli toistaiseksi paras joukkueelta, joka on harjoitellut yhdessä vasta noin kuukauden.

Päätöserän ainoan maalin iski ottelun hahmoksi noussut Moses, joka sai nautiskella 4-2-maalin Koukalin ja Niklas Hagmanin nopeiden siirtojen jälkeen. Moses kokosi ottelussa kaikkiaan tehot 2+1 ja Koukal 0+2.

Turnaus jatkuu perjantaina ottelulla Severstal Tsherepovetsia vastaan. Ottelu alkaa 14.30 Suomen aikaa.

HK Sotshi – Jokerit 2-4 (1-0, 1-3, 0-1)
10.52 Mark Olver (Pavel Koledov, Mihail Anisin) 1-0
24.46 Anisin (Koledov, Igor Ignatushkin) 2-0
27.33 Steve Moses 2-1
27.55 Kurtis McLean 2-2
37.35 Jere Karalahti (Petr Koukal, Moses) 2-3
49.20 Moses (Niklas Hagman, Koukal)2-4

Rangaistukset: Sotshi 5x2min, Jokerit 4x2min.

Key Official Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2018/2019