Moses upotti Spartakin jatkoajalla

Steve Moses päätti pitkän maalittoman putkensa sivaltamalla Jokereille 4-3-jatkoaikavoiton Tallinnassa Spartakista. Osuma huipensi helsinkiläisten upean kirin kahden maalin takaa-ajosemasta.

Päävalmentaja Lauri Marjamäen kommentit ottelusta:

Jokerit – Spartak Moskova ja. 4-3 (1-3, 2-0, 0-0, 1-0) (Tilastot KHL.ru)

Jokereilla oli enemmän intoa kuin järkeä ottelun avauserässä, kun tiivistunnelmaisessa Tondiraba Arenassa paineltiin menemään päästä päähän virheitä pelkäämättä. Helsinkiläisten harmiksi Spartak oli tehokkaampi avoimien ovien 20-minuuttisella ja karkasi 3-1-johtoon.

Jokerit tiivisti rivejään, mutta piti aktiivisen ilmeen toiseen erään, eikä moskovalaisjoukkueelle jäänyt juuri sanan sijaa. Avauserässä osunut Brian O’Neill jatkoi ketjunsa kanssa hyviä otteita, kun John Norman ja Jesse Joensuu toivat maaleillaan punakeltaiset tasoihin ottelun puolivälissä.

Kolmas erä oli tasainen, kenties hienokseltaan jopa Spartakin hallintaa. Ryan Zapolski otti päätöserään kymmenen tärkeää torjuntaa ja viihdyttävä kamppailu eteni jatkoajalle. Jokerit ei jäänyt harmittelemaan paria tolppakutia varsinaiselta peliajalta, vaan nappasi lopulta voiton kolmella kolmea vastaan.

Erinomaisen ottelun pelannut Steve Moses sai vihdoin palkinnon kovasta työstään, kun amerikkalainen sivalsi rystyltä illan voittomaalin. Osuma oli hyökkääjälle kauden toinen ja ensimmäinen sitten sarja-avauksen. Välissä ehti kulua 18 ottelua ilman maalia. Syöttöpisteitä Mosesilla on kymmenen, joten hän on joka tapauksessa ollut isossa roolissa hyökkäyspäässä, vaikkei verkko olekaan heilunut.

Max Wärn teki ottelussa jokeridebyyttinsä. Romuluinen hyökkääjä viiletti Mosesin ja Sakari Mannisen rinnalla ja pääsi pitkän pelitauon jälkeen nopeasti sisään KHL-kiekkoon. Wärn oli pelannut edellisen kerran viime maaliskuussa, joten karstaa oli vielä ymmärrettävästi koneessa. Hyökkääjä osoitti kuitenkin heti, että hän pystyy auttamaan joukkuetta omilla avuillaan.

Voitto oli Jokereille neljäs peräkkäinen ja pisteputki kasvoi seitsemään otteluun. Joukkue jatkaa läntisessä konferenssissa kolmantena ennen sunnuntain toista Tallinnan-peliä, jossa vastaan tulee Severstal Tsherepovets. Kamppailu alkaa klo 15.00.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2018/2019