Moses peräänkuuluttaa kurinalaisuutta

Jokerit mittaa viime kauden KHL-mestari Ak Bars Kazanin vireen tiistaina vieraskaukalossa. Steve Moses odottaa korkeaa tempoa ja peräänkuuluttaa Jokereilta kurinalaisuutta.

Helsinkiläiset ovat viime otteluissaan sortuneet liian usein turhiin jäähyihin etenkin hyökkäysalueella. Vaikka tulokset ovat edelleen olleet hyviä ja joukkue on ottanut kuudesta edellisestä kamppailusta yhdeksän pistettä, halutaan asiaan puuttua nyt.

Lauantaina Nizhnekamskissa Jokerit otti pisteen, mutta enemmänkin olisi ollut tarjolla. Helsinkiläiset pelasivat kuudesti alivoimalla, mikä verotti paljon energiaa.

-Tässä sarjassa on liian hyviä pelaajia ja joukkueita, emmekä voi antaa vastustajille sellaista etua. Vaikka he eivät tekisikään maaleja ylivoimalla, on hyvin vaikea päästä rytmiin kiinni, jos istuu paljon jäähyllä, Moses sanoo.

-Alivoimapelaajamme ovat tehneet loistavaa työtä, mutta on selvää, että noin suuren jäähymäärän tappaminen on kuluttavaa. Toisaalta taas meidän, jotka emme pelaa alivoimaa, on vaikea saada jäähyjen jälkeen pelistä kiinni ja itseluottamus takaisin. Viidellä viittä vastaan olemme yhtä hyviä kuin mikä tahansa joukkue tässä sarjassa. Nyt tarvitsemme kurinalaisuutta otteisiimme, hyökkääjä korostaa.

Moses on tehnyt 16 peliin 1+8=9 pistettä. Maalintekotaidostaan tunnettu amerikkalainen ei ole tyytyväinen viimeistelytehokkuuteensa alkukauden aikana ja myöntää asian kaivelevan. Laukauksia kohti maalia on 31 eli seitsemänneksi eniten joukkueesta. Tilaisuuksia maalintekoon on siis ollut, mutta onnikaan ei ole ollut hyökkääjän puolella.

-Minulta odotetaan maaleja, joten siinä mielessä alku on ollut omalta kohdaltani vaikea. Se voi turhauttaa ja olla henkisesti haastava tilanne, Moses aloittaa.

-Joukkueena olemme voittaneet pelejä, mikä on tärkeintä. Olen pelannut yritteliäästi ja päässyt maalipaikkoihin, mutta kiekko ei vain tunnu menevän sisään. Asiat voivat kuitenkin muuttua nopeasti, ja uskon, että niin tapahtuu pian. Odotan ilman muuta itseltäni enemmän maalinteon suhteen, mutta tilanne korjaantuu vain tekemällä kovasti töitä ja antamalla joka ilta kaikkensa.

Kazanissa Moses osui jokeripaidassa joulukuussa 2014, kun vieraat hakivat KHL-aikansa toistaiseksi ainoan voiton Tatneft Arenasta. Tiistaina testi on jälleen äärimmäinen, kun Jokerit yrittää kammeta itäisessä konferenssissa tällä hetkellä kolmantena olevaa viime kauden mestaria tieltään. Lataus otteluun on varmasti tapissa.

-Tiedämme, että edessä on todella iso haaste ja se on kannaltamme erinomainen ja jännittävä lähtökohta. Peli on meille todella hyvä mittatikku siihen, missä menemme joukkueena juuri nyt, Moses sanoo.

Vauhtia kaukalossa riittää varmasti, sillä Ak Bars perustaa peliään korkean pelinopeuden varaan samoin kuin Jokerit. Helsinkiläisten taidot pääsevät todelliseen testiin, sillä alkukaudesta hieman kangerrellut Ak Bars on löytänyt vireensä ja voittanut 11 viime pelistään yhdeksän.

-Nopeutta tulee pari pykälää lisää ehdottomasti. Ak Barsilla on nopea joukkue niin luistelun kuin syöttötaidon ja peliälyn osalta, Moses tietää.

-Kaikki tapahtuu nopeasti, joten meidän pitää olla heti alusta asti valmiita luistelemaan ja kamppailemaan. Pystymme varmasti vastaamaan heidän vauhtiinsa ja ottelusta voi hyvin tulla koko alkukauden kovatempoisin pelimme.

Jokereiden ja Ak Barsin välinen kamppailu alkaa tiistaina klo 19.30. Suoraa lähetystä voit seurata Viasatin ja Viaplayn kautta.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2019/2020