Moses pelaa sunnuntaina – “Olen todella innoissani”

Steve Mosesin kuusi viikkoa ja 13 ottelua kestänyt pelitauko on ohi ja hyökkääjä pääsee irti sunnuntain kotiottelussa Lokomotivia vastaan. Amerikkalainen on intoa täynnä.

Maajoukkuetauon ja joukkueen pitkän vieraskiertueen aikana Moses harjoitteli suurimmaksi osaksi itsekseen, mutta pääsi tällä viikolla jälleen pelikavereidensa seuraan. Parin joukkueharjoituksen aikana tuli lopullinen varmuus siitä, että amerikkalainen on jälleen täydessä iskussa. Se sai luonnollisesti hymyn huulille.

-Olen todella innoissani, koska odotus on ollut pitkä. On ollut vaikeaa katsoa pelejä sivusta, mutta viime päivien aikana tunne on ollut tietysti parempaan päin, kun paluu on lähestynyt, Moses kertoi lauantaina hallilla.

Hän pelasi 15 ottelua ennen loukkaantumistaan ja teki niissä 3+4=7 pistettä Kauden 2014-15 KHL:n maalikuningas on kunnianhimoinen pelaaja, joka haluaa saada ratkaisupaikoissa kiekon lapaansa. Sitä hän janoaa nytkin, mutta pitkän tauon jälkeen on myös osattava käsitellä odotuksia.

-Ajoitusten kanssa menee aina yksi tai kaksi peliä, mutta olen hyvässä kunnossa ja luistelu tuntuu hyvältä. On hyvä mahdollisuus, että pystyn heti tekemään tulosta, mutta on oltava kärsivällinen, jos onnistumisia ei välittömästi tulekaan, Moses totesi.

Hän seurasi vielä perjantain Dynamo-ottelun katsomosta ja oli vaikuttunut joukkueen esityksestä. Liikkuvaan junaan on mukava hypätä kyytiin.

-Se oli yksi parhaista peleistämme, emmekä antaneet vastustajalle juuri mitään. On kiva tulla takaisin, kun kopissa on näin hyvä tunnelma, eikä meidän tarvitse pakottaa peliä mitenkään. Haluan auttaa joukkuetta voittamaan, miten vain pystyn, Moses mietti.

Kalninsin vire kestää

96,4, 95,0, 90,5 ja 96,7. Siinä latvialaisvahti Janis Kalninsin neljän edellisen ottelun torjuntaprosentit ja näistä peleistä Jokerit on myös kaivanut voitot. Erinomaiseen vireeseen vertynyt maalivahti tuntee tällä hetkellä olonsa hyväksi joukkueen takana.

-Yritän kehittyä koko ajan. Meillä on erinomainen yhteistyö Markuksen (Ketterer) kanssa. Hän on loistava maalivahtivalmentaja, katsomme videoita ja analysoimme kehityskohtia. Tähän asti homma on toiminut ja pitää vain säilyttää tämä flow, Kalnins kertoi lauantaina.

Silmiinpistävää on ollut hänen rauhallisuutensa viime otteluissa. Kalnins on ollut eleetön, mutta oikeilla hetkillä hanska on välähtänyt kiekkojen tielle. Useimmiten hän on pysäyttänyt laukaukset sijoittumisellaan, eikä irtokiekkojakaan ole vastustajille tarjoiltu.

-Yritän vain olla oikeassa paikassa, kun tilanteita syntyy. Pyrin ennakoimaan niitä, jolloin ei ole tarvetta tehdä ihmepelastuksia. Jätkät ovat tehneet hyvää työtä edessäni ja minun tehtäväni on aika simppeli: päästää mahdollisimman vähän kiekkoja taakseni, hän naurahti vaatimattomasti.

Jokerit on lännessä seitsemäntenä, kun taas sunnuntain vieras Lokomotiv kahdeksantena. Vastustajan vire maajoukkuetauon jälkeen on ollut vakuuttava, sillä viidestä pelistä on tullut neljä voittoa ja tappiokin vasta rankkareissa. Kalnins odottaa kiivasta taistelua pisteistä.

-Heillä on loistava joukkue, joka on pelannut todella hyvin viime aikoina. Valmistaudumme huolella peliin ja pyrimme jatkamaan siitä, mihin jäimme perjantaina. Jos olemme kurinalaisia, voitamme ottelun, Kalnins totesi.

Jokereiden ja Lokomotivin välinen kamppailu alkaa poikkeuksellisesti klo 16.30 sunnuntaina. Kids’ Gameen lastenliput (7-16v) maksavat vain 7 euroa. Hallilla on perheen pienimmille tarjolla paljon oheisohjelmaa, josta voit lukea lisää täältä. Liput matsiin hankit Ticketmasterin verkkosivuilta.

Tervetuloa nauttimaan Euroopan parhaasta lätkästä ja kannustamaan Jokerit voittoon!

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2020/2021