Moses jättää Jokerit

Steve Moses ei edusta Jokereita enää ensi kaudella. Kolme kautta seurassa pelannut amerikkalaishyökkääjä on Jokereiden historian toiseksi tehokkain ulkomaalaispelaaja.

Moses pelasi Jokereissa 157 runkosarjaottelua, joka on ei-suomalaisista pelaajista seurahistorian kolmanneksi korkein luku, kun yhteen lasketaan SM-liigassa ja KHL:ssä pelatut ottelut. Ainoastaan Otakar Janecky (355) ja Jeremy Dehner (213) ovat pelanneet enemmän.

SM-liigassa Moses teki kahden kauden aikana 34 maalia ja osui debyyttikaudellaan KHL:ssä 36 kertaa. Kokonaismäärä 70 on Jokereiden historian ulkomaalaispelaajista toiseksi korkein. Kahdeksan kautta seurassa pelannut Janecky teki 99 osumaa.

Myös tehopisteissä vain tshekkitähti on ei-suomalaisista pelaajista Mosesin edellä 378 pisteellään. Amerikkalaishyökkääjä teki kolmen kauden aikana Jokereissa yhteensä 118 tehopistettä. Hän nousi näin listan kakkoseksi ohi Tim Stapletonin, joka kokosi kahden SM-liigakauden aikana joukkueessa 48+62=110 pistettä.

Moses rikkoi kaudella 2014-15 KHL:n maaliennätyksen 36 osumallaan. Hän oli helsinkiläisjoukkueen tehokkain pelaaja 57 pisteellä pelattuaan kauden kaikissa otteluissa punakeltaisten paidassa. Pudotuspeleissä Moses teki kymmenessä ottelussa pisteet 5+2=7 ja oli joukkueen toiseksi tehokkain pelaaja.

Kauden aikana Moses valittiin kertaalleen KHL:n parhaaksi hyökkääjäksi lokakuussa. Hän oli Ryan Gundersonin ohella toinen jokeripelaaja, joka valittiin Sotshissa pelattuun sarjan tähdistöotteluun.

Jokerit haluaa kiittää Steve Mosesia upeasta ajasta seurassa ja toivottaa parasta mahdollista onnea tulevaan!

Jokerit want to thank Steve Moses for great three years at the club and wish him the best of luck for the future!