Moses ja Ikonen taas mukana – kokoonpano TsSKA-peliin

Jokerit palaa kotikaukaloonsa tänään torstaina ja testi on kovin mahdollinen: sarjaa johtava TsSKA Moskova. Helsinkiläisten kokoonpanoon paluun tekevät Steve Moses ja Henri Ikonen.

Edessä on huikea jääkiekkoilta kahden huippujoukkueen välillä. Jokerit ja TsSKA ovat kohdanneet peräti kolmesti KHL:n pudotuspeleissä, joten ryhmät ovat toisilleen äärimmäisen tuttuja. Pelistä on odotettavissa raju vääntö, jossa kaksinkamppailut ja pienet asiat nousevat isoon arvoon.

Jokereiden kokoonpanoon paluun tekevät Moses ja Ikonen, jotka olivat sivussa viime pelistä Moskovassa Spartakia vastaan. Myös Nico Nurmikanta on tänään mukana ja Janis Kalnins jatkaa maalissa. Sivussa ovat sairastumisen vuoksi Sami Lepistö sekä loukkaantuneina Pekka Jormakka, Peter Regin, Marko Anttila ja Eemeli Räsänen. Terveenä kokoonpanon ulkopuolella on Tomi Mäki. Lepistön ollessa sivussa kapteenina toimii Brian O’Neill. Varakapteenit ovat Jesse Joensuu ja Oliver Lauridsen.

Jokerit jatkaa läntisessä konferenssissa kolmantena ja piste-eroa neljäntenä olevaan Lokomotiviin on ennen tätä iltaa neljä pistettä. Moskovalaisseurat Spartak ja Dynamo ovat myös päässeet hyvään talvivireeseen, joten playoffsien kotiedun eteen Jokerit saa tehdä vielä ison päivätyön.

Illan vastustaja TsSKA on marssimassa kohti runkosarjan ykköstilaa vakuuttavien suoritusten siivittämänä. Moskovan jätti on hävinnyt edellisestä 32 pelistään ainoastaan kaksi. Viimeisin peli tiistaina Podolskissa Vitjazia vastaan päättyi 0-2-tappioon, mutta Venäjän maajoukkuepelaajat eivät olleet kamppailussa kokoonpanossa. Tänään TsSKA on todennäköisesti liikkeellä parhaalla miehityksellään.

Jokerit ja TsSKA kohtasivat ensimmäisen kerran tällä kaudella Moskovassa marraskuun alussa. Tuolloin kotijoukkue otti tyylipuhtaan 5-0-voiton, joten Jokereilla on tänään kalavelkoja maksettavana. Runkosarjakohtaamiset ovat KHL-aikana menneet TsSKA:lle voitoin 6-5.

Tämän illan ottelu alkaa klo 18.30. Liput hankit Ticketmasterin verkkosivuilta tai hallilta ennen peliä. Tervetuloa nauttimaan Euroopan parhaasta lätkästä ja kannustamaan Jokerit voittoon!

Jokereiden kokoonpano:

76 Kristian Vesalainen – 37 John Norman – 21 Brian O’Neill
6 Jesse Joensuu – 65 Sakari Manninen – 71 Nicklas Jensen
41 Antti Pihlström – 16 Geoff Platt – 11 Steve Moses
48 Henri Ikonen – 22 Mika Niemi – 84 Max Wärn

4 Tommi Kivistö – 50 Viktor Lööv
3 Karl Stollery – 51 Alex Grant
44 Jesper Jensen – 7 Oliver Lauridsen
53 Nico Nurmikanta

98 Janis Kalnins (30 Ryan Zapolski)

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2018/2019