Monto debytoi, Zapolski jatkaa maalissa

Jokerit lähtee jahtaamaan yhdeksättä peräkkäistä kotivoittoaan perjantai-illan ottelussa Barys Astanaa vastaan. Joona Monto tekee KHL-debyyttinsä ja Ryan Zapolski jatkaa helsinkiläisten maalilla.

Monto, 24, on pelannut alkukauden Mestiksen Kiekko-Vantaan riveissä vakuuttavin tehoin. Hyökkääjä on nakuttanut 18 pelissä 7+20=27 pistettä ja on sarjan pistepörssissä toisena ketjukaverinsa Miro-Pekka Saarelaisen johtaessa. Monto oli Jokereiden kokoonpanossa kesän harjoituskaudella ja pelaa tänään samassa ketjussa Mika Niemen ja Antti Pihlströmin.

Zapolski torjui keskiviikkona voiton Avangard Omskia vastaan ja jatkaa tänään Jokereiden tolppien välissä. Loukkaantuneina sivussa ovat Peter Regin, Nicklas Jensen, Marko Anttila, Eemeli Räsänen ja Tomi Mäki, joka loukkaantui keskiviikon kamppailussa. Hänen tilanteensa arvioidaan uudelleen ensi viikolla. Oliver Lauridsen jatkaa pelikiellossa. Tuore hankinta Kristian Vesalainen ei pelaa vielä tänään.

Helsinkiläisjoukkue on voittanut kahdeksan peräkkäistä kotiotteluaan, mikä on KHL-ajan seuraennätys. Maajoukkuetauon jälkeen Hartwall Arenasta ovat pettyneinä saaneet poistua Severstal, Lokomotiv ja Avangard. Jokerit on läntisessä konferenssissa edelleen kolmantena TsSKA:n ja SKA:n perässä.

Barys Astanaa punakeltaiset eivät ole tällä kaudella vielä kohdanneet. Itäisessä konferenssissa viidentenä oleva kazakstanislaisryhmä on ollut Jokereille vaikea pala purtavaksi, sillä keskinäiset kohtaamiset ovat KHL:ssä menneet 4-3 Barysille. Viime kaudella Jokerit hävisi kotonaan jatkoajalla 2-3 ja vieraissa 0-4.

Illan ottelu alkaa klo 18.30 ja liput hankit Ticketmasterin verkkosivuilta tai hallilta ennen peliä. SuperWeek-tarjous 4 lippua 44 eurolla on voimassa. Tervetuloa nauttimaan Euroopan parhaasta lätkästä ja kannustamaan Jokerit voittoon!

Jokereiden kokoonpano:

6 Jesse Joensuu – 37 John Norman – 21 Brian O’Neill
48 Henri Ikonen – 65 Sakari Manninen – 25 Pekka Jormakka
84 Max Wärn – 16 Geoff Platt – 11 Steve Moses
81 Joona Monto – 22 Mika Niemi – 41 Antti Pihlström

4 Tommi Kivistö – 18 Sami Lepistö
3 Karl Stollery – 51 Alex Grant
44 Jesper Jensen – 50 Viktor Lööv

30 Ryan Zapolski (98 Janis Kalnins)

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2018/2019