MM-turnaus alkaa - Nämä nykyiset ja entisen jokerit näet kisoissa

Kevään huipennus jääkiekon MM-kilpailut starttaa tänään perjantaina Slovakiassa. Suomen, Tanskan, Norjan, Latvian, Slovakian ja Ruotsin ryhmissä nähdään Jokereissa tutuksi tulleita pelaajia.

Leijonat avaa pelit klo 17.15 Kanadaa vastaan Kosicessa ja kohtaa alkulohkossa lisäksi isäntämaa Slovakian, USA:n, Tanskan, Saksan, Ranskan ja Iso-Britannian. Jokeripelaajat lähtevät turnaukseen luottavaisin mielin päivä kerrallaan. Reilu kaksi viikkoa kestävässä turnauksessa pienet asiat ratkaisevat.

-On periaatteessa ihan sama, miten itsellä menee, kunhan joukkue pärjää ja menestyy. Se on ollut se yksittäinen juttu, millä kisoissa on menestynyt, jos on menestyäkseen. Harvoin pelkillä yksilöillä pääsee pitkälle, sanoi viidennessä MM-turnauksessaan nyt pelaava Veli-Matti Savinainen.

Katso yllä olevalta videolta lisää jokeripelaajien tunnelmia.

Suomen joukkueessa tämän ja/tai tulevan kauden jokeripelaajia on neljä: Savinainen, Marko Anttila, Mikko Lehtonen ja Sakari Manninen. Helsinkiläisseuraa ovat aiempina vuosina KHL:ssä tai SM-liigassa edustaneet lisäksi Kevin Lankinen, Petteri Lindbohm, Atte Ohtamaa, Joel Kiviranta Jere Sallinen ja Juhani Tyrväinen.

Samassa alkulohkossa pelaavan Tanskan paidassa nähdään luonnollisesti Peter Regin, Nicklas Jensen, Oliver Lauridsen sekä ensi kaudeksi Malmön riveihin suuntaava Jesper Jensen. Isäntämaa Slovakian joukkueeseen kuuluu 39-vuotias Ladislav Nagy, joka pelasi Jokereissa kaudella 2013-14.

Toisessa alkulohkossa on myös menneiltä vuosia tuttuja jokeripelaajia. Arturs Kulda (Latvia), Mathis Olimb (Norja) ja John Klingberg (Ruotsi) lähtevät hekin taistelemaan paikasta puolivälierissä kotimaidensa väreissä.

MM-turnaus päättyy 26.5. Bratislavassa pelattaviin mitaliotteluihin.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2019/2020