MM-kisat käyntiin perjantaina - useita jokeripelaajia mukana

Slovakiassa järjestettävät MM-kisat starttaavat perjantaina 10. toukokuuta. Samassa lohkossa pelaavien Suomen ja Tanskan joukkueissa nähdään jokeripelaajia.

Leijonien kenraaliharjoitus Tshekin Euro Hockey Tourin turnauksessa Brnossa sujui viikonvaihteessa positiivisissa merkeissä. Isäntämaa sekä Venäjä kaatuivat hyvien esitysten päätteeksi ja sunnuntaina Ruotsi oli niukasti maalin verran parempi. Jokereissa tällä kaudella pelanneet Marko Anttila ja Sakari Manninen sekä uudet vahvistukset Mikko Lehtonen ja Veli-Matti Savinainen esiintyivät edukseen ja ovat mukana päävalmentaja Jukka Jalosen valitsemassa lopullisessa MM-ryhmässä.

Manninen tehtaili viimeisessä EHT-turnauksessa kahdessa pelaamassaan ottelussa tehot 2+1=3, Lehtonen taas urakoi kaikissa kamppailuissa ja oli Leijonien puolustuksen johtohahmo pistein 1+2=3. Savinainen teki sunnuntaina Suomen ainokaisen länsinaapuria vastaan. Merkittävää oli myös, että niin Anttila, Savinainen kuin Lehtonenkin kuuluivat turnauksessa joukkueen kapteenistoon. MM-joukkueen kapteenistoa ei ole vielä nimetty.

Suomi aloittaa MM-kisat perjantaina Kanadaa vastaan Kosicessa. Samassa alkulohkossa pelaavat myös USA, Slovakia, Tanska, Ranska, Saksa ja Iso-Britannia. Kisat päättyvät 26.5. pelattaviin mitaliotteluihin Bratislavassa.

Tanska pelasi MM-kenraaliharjoituksensa sunnuntaina Wienissä kaatamalla isäntämaa Itävallan luvuin 3-1. Nicklas Jensen nakutti tehot 1+1 ja Peter Regin 0+1. Kokoonpanossa olivat myös Oliver Lauridsen sekä neljä vuotta Jokereissa pelannut ja ensi kaudeksi Malmön riveihin siirtyvä Jesper Jensen, joka vastasi yhdestä Tanskan maaleista. Koko nelikko on luonnolliseti mukana myös Tanskan MM-ryhmässä.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2019/2020