Mistä päiväni koostuvat?

Moi! Tällä kertaa avaan rutiinejani ja arkeani hieman tarkemmin. Kuten olen kertonut, harjoittelemme joukkueen kanssa vain iltaisin. Aikaa jää siis rutkasti kaikenlaisille askarille. Miten minä siis kulutan päiväni? Se selviää teille hyvin pian.

Normaalisti herään klo 9:15 ja suuntaan jäähallille noin kymmenen aikoihin. Hallilla hyödynnän mahtavia liikuntamahdollisuuksiamme. Voin valita pyörä- tai punttiharjoituksen, käydä uimassa tai, jos pelikaveri löytyy, voimme pelata vaikkapa padelia. Teen oheisharjoituksen aamuisin vähintään kolme kertaa viikossa. Treenin jälkeen maistuu myös ruoka paremmin. Puolenpäivän aikoihin suuntaan joko ravintola ”La Fogainaan” tai ravintola ”Medievaliin” jossa henkilökunta jo odottaa. Yksi lempiruoistani on ”galtas de cerdo” eli sian posket.    

Maanantaisin ja keskiviikkoisin käyn lounaan jälkeen espanjan tunneilla. Joukkuekavereideni Bastien ja Leon Tona:n äiti Maria on opettajani. Espanjan tunnit auttavat minua paljon. Opin nopeasti, koska jatkuvaan puhumiseen ja kuunteluun yhdistetään muutama oppitunti joka viikko. Alkuun tunnit olivat hankalampia, sillä Marian vahvimmat kielet ovat espanja ja ranska. Englantia hän puhuu vain hieman. Minun oli siis ajoittain vaikea ymmärtää mitä minun piti tehdä tietyissä tehtävissä. Toisaalta oppimistani nopeuttaa juuri se, että englantia en täällä juurikaan puhu. Mikäli uuden kielen haluaa oppia, on hyvä, että ei voi turvautua kieleen, jonka jo hallitsee. Töitä on tehtävä, mutta jos koko elämä on espanjaksi, sitä oppii yllättävän nopeasti. Keskiviikkoisin oppituntini jälkeen valmennan yksityisen jään seuramme presidentin kahdelle lapselle. Tavoitteena on opettaa lapsille niin jääkiekon saloja kuin hieman englantiakin. He ovat joukkueemme kahden latvialaisen kanssa ainoat, joiden kanssa joudun toisinaan käyttämään englantia.

Tiistait ja torstait olen junioreiden kanssa. Seuramme pienimmät eli alle kymmenenvuotiaat tulevat jäälle koulupäivänsä jälkeen. Heidän kanssaan tutustutaan enimmäkseen luistelun saloihin. Pienet kilpailut ja leikit pitävät heidät kiinnostuneina ja samalla he oppivat kuin huomaamatta. Pikkulasten jälkeen on isompien vuoro. Teen oheisharjoitteet alle 17-vuotiaille. Jäälle en heidän kanssaan ehdi, sillä omat harjoituksemme alkavat heidän ollessaan jäällä. Lisäksi torstaisin olen jäällä kahden koululaisryhmän kanssa. Ensimmäisen ryhmän kanssa aloitetaan jo klo 9:15 ja toinen ryhmä tulee jäälle klo 15:15. Näinä päivinä vietän eniten aikaa jäähallilla. Torstaisin hallilla voi helposti mennä kahdeksankin tuntia. Perjantai on taas paljon rennompi päivä. Silloin vedän normaalisti vain yhden jään koululaisryhmälle ja aloitamme vasta klo 11.

Pidän arjestani täällä! Työni on hyvin ihmisläheistä ja opin valmentamisesta paljon. Harvemmin minulla on kova kiire, mutta myös tekemistä riittää. Ja mikä parasta, työni pyörii täysin jääkiekon ympärillä. Minua kiinnostaisi vetää lisää yksityistunteja. Siten saisin vieläkin lisää kokemusta valmentamisesta ja voisin tienata hieman lisää. 

Tällä viikolla pelaamme taas kotona ja vastaan luistelee FC Barcelona. Odotamme hegemonista kamppailua Katalonian herruudesta ja tärkeistä pisteistä. Uskon, että myös yleisö löytää hallille lauantaina. Puigcerdàssa on näinä aikoina paljon väkeä, sillä lähiseudun laskettelukeskukset ovat hiljattain avattu. Meidän La Masella oli ensimmäisenä auki koko Espanjassa.

Hasta la proxima!

-Kustaa

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2020/2021