Mie. Myö. Jokerit!

Stadilaiselle Jokerit on "vain yksi jengi Stadista". Hieman kirpaisee lukea rakas slogan väännettynä savoksi.

Jokerit leireilee Tanhuvaaran urheiluopistossa Savonlinnassa heinäkuun lopulla. Leirin päätteeksi Jokerit ja puheenjohtajansa Hjallis Harkimo ovat mukana Saimaa Summit -tapahtumassa. Itä-Savo -lehden jutussa kerrottiin yhteisestä palaverista, jossa Jokerien slogan viäntyi muotoon: Mie. Myö. Jokerit.

Mite, sie, Jokerit! Ei voi olla todellista ajattelen. Eihän niin vain VOI sanoa, ajattelin ensin. Olen ihminen, joka usein ajattelee ensin EI, mutta onnekseen osaa olla hiljaa riittävän kauan, että järjen ääni pääsee väliin, ennen kuin suu avautuu.

Olen ollut äärettömän ylpeä Eteläpäädyn monikulttuurisuudesta. Siellä ei kysellä mistä tulet, kuka olet, mitä teet tai mitä olet tehnyt  – siellä kannatetaan yhdessä Jokereita.

Olen ilahtunut Arenalla jokerifaneista, jotka tulevat Saksasta, Englannista tai muualta päin maailmaa katsomaan fanittamansa joukkueen peliä tai viesteistä, joissa jostain kaukaa kerrotaan miten hieno joukkue meillä on.

Minusta on ollut mukavaa vierasmatkoilla törmätä jokerifaneihin muualta Suomesta. Lappeenrannassa tapasin rennon jokerifaniporukan Imatralta. Raumalla tutustuin raumalaisiin jokerifaneihin. Yksi Twitterin innokkaimmista jokerifaneista on kainuulainen.

Olen aivan varma, että Jokerien positiivinen joukkue ja loistavat otteet ovat tuoneet heille faneja myös uusilta paikkakunnilta Suomesta ja uusista maista maailmalla. Me olemme We.

Itsekin olen mukana Saimaa Summitissa. Kun jokeriuutinen tuli, kasvoi jo ennestään korkea innostukseni aivan huippuunsa, en malta odottaa heinäkuun loppua! Jokerifanina uteliaisuus tietysti heräsi: julkistetaankohan siellä jotain jännittävää?

Summa summarum: eihän se ole meiltä stadilaisilta Jokerifaneilta mitenkään pois, jos toispaikkakuntalaiset kannattavat Jokereita omalla tavallaan. Tervetuloa siis Mie. Myö. Jokerit! 

Tulukeehan savolaeset syksyllä Arenalle huutelemmaa Mie. Myö. Jokerit! (menikö oikein?)