Metallurgilla edessä kiivas taisto playoff-paikasta

Kaksi kertaa KHL:n mestaruuden voittanut Metallurg Magnitogorsk ei ole tällä kaudella ollut suuruusvuosiensa vireessä. Itäisen konferenssin kahdennalle sijalla oleva joukkue joutuu vielä vääntämään tosissaan playoff-paikasta.

Metallurg hävisi torstaina Neftehimikille 0-4 tärkeän ottelun. Samalla ero yhdeksäntenä olevaan vastustajaan kutistui kahteen pisteeseen. Metallurgin vire on ollut viime peleissä heikko, sillä kuudesta edellisestä kamppailusta on tullut vain yksi voitto.

Magnitogorskin ylpeys teki ennen kauden alkua isoja satsauksia pelaajapuolelle ja pisti koko ulkomaalaisosastonsa uusiksi. Kokenut joukkue ei kuitenkaan ole löytänyt yhteistä säveltä oikeastaan missään vaiheessa, vaikka nimien perusteella ryhmän pitäisi taistella itäisen konferenssin kärkisijoista.

Viime kaudella SKA Pietarin päävalmentajana toiminut Ilja Vorobjov sai lähtöpassit jättiläisen peräsimestä juuri kauden alla ja Metallurg nappasi entisen mestarivalmentajansa takaisin palkkalistoilleen. Rauhallisen oloinen Vorobjov on ollut miehistöineen suurennuslasin alla ja piippuun jäänyttä potentiaalia on pyritty saamaan esille kaukalossa.

Yhdeksättä kauttaan Metallurgissa pelaava Sergei Mozjakin on vielä 38-vuotiaanakin joukkueensa paras pistemies tehoin 13+21=34. Venäjän pääsarjojen kaikkien aikojen maalintekijän sopimus päättyy tähän kauteen, eikä uran mahdollisesta jatkosta ole vielä tietoa. Liike on hidastunut, mutta ylivoimalla Mozjakin on edelleen äärivaarallinen pelaaja.

Isoin odotuksin Metallurgiin hankitut ulkomaalaisvahvistukset eivät ole pystyneet vastaamaan huutoon. Ainoastaan ruotsalainen Dennis Rasmussen on pysynyt Mozjakinin kyydissä pistetehtailussa (10+23=33). Andrej Nestrasil (10+12=22), Brandon Kozun (7+13=20) ja Eric O’Dell (6+11=17) eivät ole olleet johtavia pelaajia. Kesken kauden seuraan tullut Tomas Filippi on tehnyt 17 pelissä 2+5=7 pistettä. Maaleja Metallurg on tehnyt 126, joka on idän playoff-joukkueista toiseksi vähiten Sibirin jälkeen.

Puolustuksen johtohahmo Viktor Antipin urakoi vajaat 22 minuuttia ottelussa. Kotiseurassaan pelaava, Buffalossa kaudella 2017-18 pyörähtänyt puolustaja on jämäkkä pelaaja, mutta ympäriltä ei ole tullut riittävästi tukea. Ykkösvahti on isokokoinen ja kokenut Vasili Koshetshkin, jonka torjuntaprosentti 93,1 ja päästettyjen maalien keskiarvo 1,99 ovat kelpo lukuja.

Jokerit kukisti Metallurgin 4-3 jatkoajalla pari viikkoa sitten Magnitogorskissa. Tuolloin kotijoukkueesta välittyi kaksijakoinen kuva, sillä alussa helsinkiläiset veivät peliä mielin määrin, mutta toisessa erässä osat vaihtuivat. Parhaimmillaan Metallurg on edelleen huippujoukkue, mutta päivän virettä on vaikea ennustaa.

Lauantain ottelu alkaa klo 16.00. Liput matsiin hankit Ticketmasterin verkkosivuilta. Tervetuloa nauttimaan Euroopan parhaasta lätkästä ja kannustamaan Jokerit voittoon!

Metallurgin kokoonpano torstaina Nizhnekamskissa:

10 Sergei Mozjakin – 41 Tomas Filippi – 21 Andrei Nestrasil
11 Nikita Rozhkov – 90 Andrei Loktionov – 14 Nikolai Kulemin
92 Bogdan Potehin – 19 Eric O’Dell – 15 Brandon Kozun
23 Jevgeni Timkin – 12 Arhip Nekolenko – 13 Roman Ljubimov
27 Pavel Dorofejev

48 Jevgeni Birjukov – 9 Viktor Antipin
44 Jegor Jakovlev – 2 Grigori Dronov
51 Aleksei Bereglazov – 72 Artjom Minulin
52 Maksim Matushkin

83 Vasili Koshetshkin (26 Vasili Demtshenko)

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2020/2021