Metallurg puristi rankkarivoittoon – ”Paljon oli hyvää pelissä”

Jokerit taisteli jälleen kolmannessa erässä takaa-ajotilanteesta tasoihin lauantai-illan ottelussa Metallurg Magnitogorskia vastaan. Vastustaja oli lopulta terävämpi voittomaalikilpailussa.

Jokerit – Metallurg Magnitogorsk vl. 3-4 (1-1, 1-2, 1-0, 0-0, 0-1) (Tilastot KHL.ru)

Jokerit oli koko illan hallitsevampi osapuoli, mutta vierailija piti itsensä edellä erikoistilanteiden ansiosta. Metallurg teki kaksi maalia ylivoimalla saatuaan kuusi mahdollisuutta. Jokerit jäi kahteen ja teki yhden osuman.

-Tasakentin oltiin aika ylivoimaisia, mutta harmi, ettei saatu enempää ylivoimaa tähän peliin; kuusi alivoimaa ja kaksi ylivoimaa. Se vähän ihmetyttää, päävalmentaja Lauri Marjamäki mietti.

-Tehottomuus vähän vaivasi. Toinen erä oli ihan yhtä päätyä, muttei saatu enempää tulosta aikaiseksi. Kolmas erä oli hyvä ponnistus joukkueelta, kun tultiin takaa tasoihin, hän jatkoi.

Veli-Matti Savinainen teki avauserässä neljännen maalinsa kolmeen peliin, kun hän onnistui ylivoimalla viemään isännät 1-0-johtoon. Toisessa erässä Saku Mäenalanen huipensi Jokereiden rynnistyksen 2-2-tasoitukseen, mutta kolmanteen lähdettiin jälleen maalin takaa-ajoasemasta. Marko Anttilan sivallus toi isännät jälleen tasoihin.

Jatkoajalla Jokerit pelasi ylivoimaa, muttei onnistunut viimeistelyssä. Rankkareilla Mikko Lehtonen osui ensimmäisellä yrityksellä, mutta sitten hanat tyrehtyivät. Metallurg otti voiton ja kaksi pistettä. Jokerit joutui tyytymään yhteen, mutta piti läntisen konferenssin kolmostilan hallussaan.

-Näin paljon hyviä asioita pelissä, Marjamäki sanoi.

-Kiitos yleisölle! Lähes 11 000 katsojaa paikalla ja olisimme tietenkin halunneet ottaa voitto heille. 1990-luku oli hieno vuosikymmen Jokereille ja sitä nostatettiin ennen peliä palaverissa. Harmi, että jouduttiin tyytymään pisteeseen, päävalmentaja viittäsi 90’s Night -teemaan.

Jokerit jatkaa kotipelejä maanantaina, kun vieraaksi saapuu Dynamo Moskova. Kyseessä on äärimmäisen tärkeä ottelu läntisen konferenssin kolmossijan kannalta.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2019/2020