Mestarin testiin tällä kokoonpanolla

Jokerit kohtaa hallitsevan KHL-mestari Ak Bars Kazanin klo 19.30 alkavassa ottelussa Tatneft Arenassa. Edessä on yksi alkukauden kovimmista testeistä.

Jokerit tekee kokoonpanoonsa vain yhden muutoksen sitten lauantain Neftehimik-pelin. Se tulee maalivahtiosastolle, kun Janis Kalnins pelaa kauden yhdeksännen ottelunsa. Ensimmäistä kauttaan Jokereissa esiintyvä latvialainen on voittanut kahdeksasta kamppailustaan viisi. Torjuntaprosentti on 92,3 ja päästettyjen maalien keskiarvo 2,24.

Ketjut ja pakkiparit ovat ennallaan lauantailta. Loukkaantuneina ovat Oliver Lauridsen, Peter Regin ja Eemeli Räsänen. Heistä Lauridsen on mukana vieraskiertueella ja hänen tilaansa seurataan päivä kerrallaan. Terveinä kokoonpanon ulkopuolella ovat Tomi Mäki, Erik Embrich ja Nico Nurmikanta.

Jokerit otti lauantaina yhden pisteen Neftehimikin vieraana jatkoajalle venyneessä ottelussa. Helsinkiläiset ovat voittaneet kuudesta tämän kauden vieraspelistään kolme ja hävinneet kolmesti jatkoajalla. Sijoitus läntisessä konferenssissa on edelleen kolmas.

Illan vastustaja Ak Bars on yltynyt pienen alkukangertelun jälkeen hurjaan iskuun, sillä 11 viime pelistä on irronnut yhdeksän voittoa. Tatarstanin suurseura on itäisessä konferenssissa kolmantena. Lauantaina Sotshi joutui pettymään Kazanissa, kun kotijoukkue murjoi taululle 5-1-lukemat. Ykkösketju Justin Azevedo (1+1), Anton Lander (0+2), Jiri Sekac (1+2) oli mestareiden tehokkain.

Ak Barsilla oli ensimmäisissä peleissään ongelmia etenkin puolustuspelinsä kanssa, mutta viime viikkoina on nähty jälleen totuttua tiivistä viisikkotyöskentelyä. Seitsemässä edellisessä pelissä omissa on soinut vain seitsemän kertaa. Samaan aikaan toisessa päässä on syntynyt 18 osumaa.

Jokerit ja Ak Bars kohtaavat nyt ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Viime kaudella kumpikin voitti kotiottelunsa, kun Helsingissä luvut olivat lokakuussa 3-1 ja tammikuussa Kazanissa 1-2. KHL-ajalta voitot keskinäisissä peleissä ovat Ak Barsin eduksi 5-3.

Tämän illan ottelu alkaa klo 19.30 ja suoraa lähetystä voit seurata Viasatin ja Viaplayn kautta. Jokerikannattajien virallinen vieraspelikatsomo on O’Learys Manskulla, Sellossa ja Isossa Omenassa. Lue lisää täältä.

Jokereiden kokoonpano:

6 Jesse Joensuu – 37 John Norman – 21 Brian O’Neill
25 Pekka Jormakka – 16 Geoff Platt – 71 Nicklas Jensen
48 Henri Ikonen – 65 Sakari Manninen – 11 Steve Moses
41 Antti Pihlström – 22 Mika Niemi – 12 Marko Anttila

4 Tommi Kivistö – 18 Sami Lepistö
3 Karl Stollery – 51 Alex Grant
44 Jesper Jensen – 50 Viktor Lööv

98 Janis Kalnins (30 Ryan Zapolski)

Ak Barsin kokoonpano:

25 Danis Zaripov – 55 Vladimir Tkatshjov – 22 Stanislav Galijev
92 Jiri Sekac – 58 Anton Lander – 51 Justin Azevedo
89 Artjom Lukojanov – 9 Andrei Popov – 97 Aleksei Potapov
49 Rob Klinkhammer – 69 Aleksandr Burmistrov – 12 Mihail Gluhov
42 Vladislav Kara

5 Dmitri Judin – 16 Roman Abrosimov
3 Andrei Pedan – 4 Paul Postma
33 Albert Jarullin – 79 Andrei Markov

77 Emil Garipov (59 Vladislav Podjapolski)

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2019/2020