Mestarin testiin lauantaina

Oliwer Kaski (oik.) kuuluu Avangardin tähtikaartiin. Kuva: KHL

Mestaruutta puolustava Avangard Omsk on aloittanut uuden kauden kolmella voitolla ja yhdellä tappiolla. Bob Hartleyn johtamaan ryhmään tehtiin keväällä ja kesällä yllättävänkin isoja muutoksia etenkin hyökkäyspäähän.

Upea viime kausi huipentui mestaruusjuhliin, kun TsSKA Moskova kaatui finaaleissa. Kanadalaisvalmentaja Hartleyn kolmas kausi seuran peräsimessä oli napakymppi, mutta omskilaiset eivät jääneet juhlien jälkeen vain odottelemaan uutta. Muutoksia pelaajistoon tehtiin isolla kädellä.

Avangard teki täsmähankintoja muista KHL-joukkueista jo ennestään vankkaan materiaaliinsa. Ivan Teleginin kaappaaminen TsSKA:sta oli kova temppu ja Pohjois-Amerikasta KHL:ään palannut Vasili Demtshenko tuo mestarivahti Simon Hrubecille hyvää kilpailua.

Ilja Kovaltshuk ei jatka Avangardissa ja NHL:ään läpimurtoa tekemään lähti huippulahjakkuus Jegor Tshinahov. Viime kauden paras pistemies Reid Boucher päästettiin hieman yllättäen Lokomotiviin. Aivan kauden kynnyksellä tehtiin myös huippuhyökkääjien vaihtokauppa Metallurgin kanssa: Denis Zernov matkasi Magnitogorskiin ja paluupostissa tuli Nikolai Prohorkin.

Puolustuksessa suomalaisduolla Ville PokkaOliwer Kaski on valtaisa rooli Hartleyn ryhmässä. Pokka on päävalmentajan luottomies etenkin omassa päässä, kun taas Kaski on iso palanen yhdessä KHL:n parhaista ylivoimista. Neljään peliin Kaski on jo ehtinyt nakutella tehot 2+2=4.

Avangard starttasi kauden puhtaalla 4-0-voitolla viime kauden finaalisvastus TsSKA:sta. Perään tulivat niukat voitot Admiralista ja Amurista, mutta keskiviikkona tilille kuitattiin kauden avaustappio. Vahvaan alkusyksyn vireeseen yltynyt Dynamo Moskova kukisti mestarit kotonaan lukemin 5-2.

Avangardin paras pistemies on neljässä pelissä ollut Corban Knight tehoilla 3+4=7. Tuore vahvistus, jokerivahti Janne Juvoselle Leksandista tuttu slovakki Peter Cehlarik on tehnyt kanadalaissentterin rinnalla 3+3=6 pistettä. Hän pelaa ensimmäistä kauttaan KHL:ssä.

Omskilaiset pelaavat jo neljättä kauttaan kotiottelunsa Moskovan alueen Balashihassa, kun kotikaupungin halli on vielä rakennusvaiheessa. Jokereiden ja Avangardin väliset pelit Balashihassa ovat olleet ääritasaisia, sillä kertaakaan varsinainen peliaika ei ole riittänyt ratkaisuun. Kahdesti isännät ovat olleet parempia jatkoajalla ja Jokerit kertaalleen rankkareissa.

Lauantai-illan huippuottelu alkaa klo 17.00 Suomen aikaa. Suoraa lähetystä voi seurata discovery+-palvelun kautta. Pelin selostaa Nuutti Vihtilä.

Avangardin kokoonpano 8.9. Dynamo-pelissä:

25 Pavel Dedunov - 29 Ilja Kablukov - 19 Nikita Komarov
34 Peter Cehlarik - 9 Corban Knight - 81 Arseni Gritsjuk
15 Dmitri Shevtshenko - 91 Francis Paré - 23 Vladimir Brjukvin
28 Sergei Toltshinski - 4 Nikolai Prohorkin - 65 Nail Jakupov
52 Vladimir Zharkov

74 Aleksei Jemelin - 22 Ville Pokka
5 Aleksei Bereglazov - 67 Oliwer Kaski
41 Kirill Gotovets - 57 Maksim Gontsharov

11 Simon Hrubec (94 Vasili Demtshenko)