Mestari parempi 7500 katsojan edessä

Jokereiden ja SKA:n peliä Hartwall Arenalle saapui katsomaan 7543 katsojaa. Punakeltaiset taipuivat viime kauden mestarille 3-5 kovan taiston jälkeen.

Erkka Westerlundin kommentit ottelusta:

SKA sai peliin erinomaisen alun, kun Anton Burdasov hyödynsi Jere Sallisen harhasyötön jokerialueella. Burdasov nousi tekopaikkaan ja ohitti Henrik Karlssonin jo ottelun toisella minuutilla.

Viime kauden KHL-mestari oli ensimmäisen erän alkupuoliskolla terävämpi ja sai paljon katkoja keskialueella. Toisesta maalista vastasi joukkueen ykkösnyrkki ja sen suomalaissentteri Jarno Koskiranta. Hän ohjasi Joakim Lindströmin siniviivavedon verkkoon ja SKA johti ensimmäisen kympin jälkeen 2-0.

Jokerit heräsi toisen maalin jälkeen ja sai nopeasti tärkeän kavennuksen aikaan. Se syntyi ylivoimalla, kun tiistaina neljä kertaa onnistunut pakkopeli toimi jälleen. Tällä kertaa viimeistelijä oli Pekka Jormakka, joka ohjasi Ville Lajusen vedon ohi Ilja Jezhovin.

SKA pelasi ottelussa käytännössä parhaalla kokoonpanollaan. Jokereilla oli muutama poissaolo, mutta kamppailu eteni tasaisena ensimmäisen erän lopun ja koko toisen erän. Molemmilla oli hetkensä, mutta maalivahdit varastivat show’n tässä vaiheessa.

Toisessa erässä Jormakka jatkoi pirteää peliään ja hankki pari maalipaikkaa. Myös ykkösketjun Tommi Huhtala, Mathis Olimb ja Brandon Kozun alkoivat löytää toisiaan. Juhamatti Aaltonen aiheutti hänkin ongelmia SKA-puolustukselle, mutta maalipaikoille pääsy oli kaikille hankalaa.

Kolmas erä alkoi vieraiden komennossa. SKA karkasi uudelleen kahden maalin karkumatkalle, kun Ilja Kovaltshuk tarjoili komean poikittaissyötön ja Lindström tykitti 3-1-lukemat. Kuitti tuli neljä minuuttia myöhemmin, kun Jokereiden ykkönen oli herhiläisenä vastustajan alueella. Lopulta Philip Larsen laukoi kavennuksen irtokiekosta.

Ottelun teema oli kuitenkin, ettei SKA päästänyt Jokereita rinnalle missään vaiheessa. Larsenin maalista kului neljä minuuttia, kun Burdasov teki illan toisen maalinsa. Tämäkin syntyi vahvan maalinedustyön jälkeen. Jokerit tuli uudelleen maalin päähän kolme minuuttia ennen loppua, kun Sallinen ohjasi Jormakan syötön maalinedustalla sisään.

Jokerit oli lopussa lähellä tasoitusta, mutta maalineduspaini päättyi ilman tulosta. Niklas Hagman ja Sallinen yrittivät väkisin runnoa kiekkoa sisään, mutta Jezhov ja SKA kestivät. Lindström viimeisteli illan loppulukemat 5-3 tyhjiin.

Ottelua seurasi paikan päällä peräti 7543 katsojaa, joka on yksi Jokereiden historian suurimmista yleisömääristä harjoitusotteluissa. Ottaen huomioon ulkona vallinneen hienon ilman ja elokuun alun aikaisen ajankohdan seura ei voi muuta kuin kiittää paikalle saapunutta yleisöä! Tästä on hienoa lähteä tulevaan kauteen!

Jokerit jatkaa harjoituskauden otteluitaan maanantaina Tikkurilassa. Tuolloin vastassa on toistamiseen Sibir Novosibirsk. Ottelu on Jokereiden viimeinen Suomessa ennen runkosarjan avauskamppailua 25. elokuuta.

Jokerit – SKA Pietari 3-5 (1-2, 0-0, 2-3)
1.58 Anton Burdasov 0-1
9.11 Jarno Koskiranta (Joakim Lindström, Ilja Kovaltshuk) 0-2
11.34 Pekka Jormakka (Ville Lajunen, Jesper B. Jensen) yv. 1-2
46.20 Lindström (Kovaltshuk, Koskiranta) 1-3
50.33 Philip Larsen 2-3
54.32 Burdasov (Jevgeni Artjuhin) 2-4
57.04 Jere Sallinen (Jormakka, Niklas Hagman) yv. im. 3-4
59.59 Lindström (Koskiranta) im. 3-5

Maalivahtien torjunnat:
Henrik Karlsson J 5+10+8=23
Ilja Jezhov S 3+6+12=21

Jäähyt: Jokerit 1x2min, SKA 3x2min

Tuomarit: Jukka Hakkarainen, Mikko Kaukokari (Lauri Nikulainen, Daniel Österholm)

Yleisömäärä: 7543

Key Official Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2018/2019