Mestari oli tyly vieras – ”Ei jäänyt epäselvyyttä, kumpi oli parempi”

Viime kauden mestari Avangard Omsk oli juuri niin kova vastus tapaninpäivän ottelussa kuin ennakkoon saattoi odottaa. Jokerit oli ongelmissa niin puolustus- kuin hyökkäyspäässä.

Jokerit – Avangard Omsk 1-5 (0-1, 1-2, 0-2) (Tilastot KHL.ru)

Avangard oli tyly vieras tapaninpäivänä Helsingissä ja näytti, miksi joukkue juhli viime kauden päätteeksi KHL:n mestaruutta. Erityisesti vieraiden puolustuspään pelaaminen ja laukauslinjojen tukkiminen oli tehokasta. Jokerit ei päässyt parhaaseen sektoriin millään. Maalille olisi pitänyt päästä huomattavasti useammin irtokiekoille ja tehdä vastustajan elämä vaikeammaksi.

Avangard meni 1-0-johtoon avauserän puolivälissä, kun Nikolai Prohorkin ohjasi takatolpalta illan ensimmäisen. Toisessa erässä osuivat Vladimir Brjukvin ja Aleksei Bereglazov ja Jokerit oli kolmen maalin takaa-ajoasemassa jo ennen pelin puoliväliä.

Valmennusjohto päätti herätellä pelaajia aikalisän kautta, mikä tuottikin tulosta ja otteiden piristymistä. Nicklas Jensen täräytti ensin ylärimaan ja aivan toisen erän lopussa David Sklenicka vihdoin rikkoi kuparisen ja kavensi lukemat 1-3:een.

Kolmannessa erässä Avangard jatkoi tiivistä puolustamistaan ja kävi iskemässä myös neljännen osuman vastahyökkäyksestä. Jokerit jäi harmittelemaan tilannetta, jossa kiekko saatiin verkkoon, mutta tuomari ehti viheltää pelin poikki liian aikaisin. Lisäksi John Norman hukkasi avopaikan lähietäisyydeltä. Kokonaisuutena tappio oli kuitenkin ansaittu. Avangard sinetöi loppuluvut ylivoimalla viimeisillä minuuteilla.

-Ei ollut meiltä onnistunut suoritus. Jotain jäi joulutauon jäljiltä uupumaan. Vastustaja oli erinomainen; voitti irtokiekkoja, blokkasi laukauksia ja oli äärimmäisen tehokas. Meille maalinteko tuo tällä hetkellä paljon haastetta. Lisäksi on päästetty 20 viime pelissä noin kahta maalia per peli, mutta kun viisi menee omiin, niin silloin ei ole paljon jakoja, niputti päävalmentaja Lauri Marjamäki.

-Tänään ei jäänyt epäselvyyttä, kumpi oli parempi joukkue. Pitää ottaa oppia ja jatkaa tiistaina, hän jatkoi.

Tiistaina vieraaksi saapuu Kunlun Red Star. Ottelu pelataan tyhjille katsomoille koronarajoitusten vuoksi.