Mestari nurin upealla esityksellä – ”5-5-peli ottanut harppauksia eteenpäin”

Joukkue oli lauantaina asialla, kuten päävalmentaja Lauri Marjamäki lausui kamppailun jälkeen. KHL-mestari Avangard Omsk kaatui 3-2 Balashihassa suorituksella, joka hipoi täydellisyyttä.

Avangard Omsk – Jokerit 2-3 (1-1, 1-0, 0-2) (Tilastot KHL.ru)

Jokerit tarvitsi 60 minuutin suoritusta loistavaa vastustajaa vastaan ja sellainen myös saatiin. Kahdesti vieraat nousivat takaa rinnalle ja lopulta ohi kolmannen erän osumilla. Häkellyttävintä oli, että Avangard sai tähtineen ainoastaan 21 laukausta kohti helsinkiläisten maalia koko iltana. Jokereiden lukema oli 37.

-Tiedettiin, että huippusuoritus vaaditaan ja mielestäni olimme aika lähellä sitä, Marjamäki tiivisti.

Avauserässä kotijoukkue otti johdon ylivoimalla heti ensi minuuteilla, mutta Iiro Pakarinen ohjasi pelin nopeasti tasoihin. Maali oli hyökkääjälle jo neljäs viiteen peliin. Toisessa erässä Jokerit oli epäonnekas, kun Ville Pokan päätyyn lähettämä kiekko kimmahti Avangard-pakille takaisin linjatuomarin kautta ja Pokka sivalsi lukemat 2-1:een.

-Ensimmäinen erä oli erinomainen. Toisen alussa hävisimme aloituksia ja jäähy sotki vähän peliämme. Vaikka onnekas maali tulikin vastustajalle, koko ajan oli hyvä tunne joukkueessa, Marjamäki pureskeli.

Koko illan Jokerit oli kenttäpelissä niskan päällä. Kolmannessa erässä tuli palkinto, kun Markus Hännikäinen toi kauden toisella osumallaan vieraat ensin tasoihin ja perään Veli-Matti Savinainen runnoi ominaiseen tyyliinsä kiekon lähietäisyydeltä verkkoon. Tehot 1+1 nakuttanut Savinainen sai tililleen kauden ensimmäiset tehopisteensä.

-Kolmas erä oli meiltä erinomainen. Kauttaaltaan olimme lähellä erittäin tasapainoista pakettia ja näki, että joukkue oli asialla. Hienot neljä pistettä tältä reissulta ja nyt päästään valmistautumaan kotipeleihin, Marjamäki kiitteli.

Suurimman kehityksen hän näki 5-5-pelissä. Jo Kunlun Red Staria vastaan torstaina Jokerit vei sen maalein 4-1 ja lauantaina 3-1.

-5-5-pelimme on ottanut harppauksia eteenpäin. Peli on koko ajan tiiviimpää. Tänään luotimme puolustaessa luisteluumme, eikä Avangard monta kertaa päässyt alueellemme kuljettamalla. Pakit tekivät erinomaista työtä ja hyökkääjät takakarvasivat vahvasti, Marjamäki suitsutti.

Jokerit on nyt voittanut kolme ottelua putkeen. Ensi viikolla edessä on kolme kotiottelua, kun Hartwall Arenaan vieraaksi saapuvat tiistaina Lokomotiv, torstaina Torpedo ja lauantaina Barys. Liput ovat myynnissä Ticketmasterin verkkosivuilla.

 

 

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2021/2022