McLean: Haluan pelata korkeimmalla tasolla

Moni asia painoi vaakakupissa, kun Kurtis McLean mietti tulevan kauden seuraansa. Jokereista löytyi kanadalaissentterille täydellinen yhdistelmä.

McLean pelasi Lukon paidassa kausilla 2009-11. Sittemmin kolme kautta on ehtinyt kulua Sveitsissä ja KHL:ssä, mutta paluu Suomeen on ollut mielessä. McLeanin vaimo on suomalainen ja kesäkuukausina aikaa on vietetty maassa Lukko-vuosien jälkeenkin. Kun tähän lisää Jokereiden liittymisen KHL:ään, oli keskushyökkääjä nopeasti innoissaan.

-Viime aikoina vaihtoehtoja tuli eteen aika paljonkin – niin KHL:stä, Sveitsistä kuin muualta Suomesta. Mutta haluan pelata korkeimmalla mahdollisella tasolla, McLean kertoo.

-Olin heti kiinnostunut tulemaan Jokereihin, kun kuulin joukkueen liittyvän KHL:ään. Tunnen Suomen hyvin maana ja tiedän, kuinka ystävällisiä ihmiset ovat. Paikka tuntuu kuin toiselta kodilta. Mahdollisuus pelata Jokereissa oli juuri sitä mitä toivoin, kanadalainen jatkaa.

Myös helsinkiläisseuran menestysmahdollisuudet olivat iso tekijä päätöksessä. McLean pelasi KHL:n itäisen konferenssin Metallurg Novokuznetskissa vuoden, mutta kausi oli joukkueelle vaikea. Kanadalainen luottaa, että Jokereilla on avaimet saada tulosta aikaan mantereen kovimmassa liigassa.

-Kun katsoo tämän hetken kokoonpanoamme, se näyttää hyvältä, McLean tuumailee.

-Suomi on pärjännyt hienosti olympialaisissa ja MM-kisoissa, pelaajien asenne on oikeanlainen ja joukkueet pelaavat yhdessä, mikä on tärkeää. Siksi uskon, että voimme menestyä KHL:ssä.

Novokuznetskissa McLean pelasi joukkueessa, joka koostui häntä, ex-jokeripakki Ray Giroux’ta ja Leijona-puolustaja Tuukka Mäntylää lukuun ottamatta venäläispelaajista. Yksilötaitoa löytyi niin omasta joukkueesta kuin vastustajilta. Ymmärrystä yhteispelistä ei aina ihan niin paljon.

-Kyllähän omaa peliä piti jonkin verran sopeuttaa; oli helpompaa tehdä se itse kuin yrittää saada 20 venäläispelaajaa ajattelemaan omalla tavallani, McLean naurahtaa hyväntahtoisesti.

-KHL on sarjana todella hyvä. Siellä on paljon yksilötaitoa ja todella monia hyviä yksilöitä. Venäläispelaajat ovat tottuneet menemään enemmän yksilöinä. Se vain on heidän tyylinsä. Uskon ajattelevani pelistä suomalaisten kanssa suurin piirtein samalla tavalla, keskushyökkääjä jatkaa.

Etelä-Siperiassa sijaitseva Novokuznetsk oli myös matkustuksen puolesta haastava paikka. Vieraspelimatkoilla oli nukuttava silloin, kun siihen oli aikaa, huolehdittava nestetasapainosta ja pidettävä itsensä henkisesti valmiina otteluihin.

-Matkustamisen suhteen se oli varmaan yksi haastavimmista paikoista koko sarjassa. Mutta yhden tai kahden reissun jälkeen sopeutumista ei juuri enää huomaa, McLean hymähtää.

Tällä hetkellä jokerihyökkääjä nauttii kesästä kotikonnuillaan Kanadassa. Aika kuluu harjoittelun ja rakkaan harrastuksen eli kalastuksen parissa. Jälkimmäisen suhteen kesä on ollut kaksijakoinen.

-Kalastusmielessä hyvä, säiden suhteen ei niin hyvä, McLean hörähtää.

-Harjoittelen nyt päivittäin ja luistelen paljon, jotta olen hyvässä kunnossa siihen mennessä, kun harjoitusleiri alkaa heinäkuun lopussa. Tavoite on pyrkiä auttamaan joukkuetta menestymään.