Matikka, Kulonummi ja Sulku varattiin NHL:ään

Miko Matikka, Kasper Kulonummi ja Santeri Sulku varattiin NHL:ään. Kuvat: Mikko Taipale

Jokereiden junioreissa pitkään pelanneet Miko Matikka, Kasper Kulonummi ja Santeri Sulku varattiin NHL:ään perjantaina Montrealissa järjestetyssä varaustilaisuudessa. Myös helsinkiläisseuran junioreissa aiemmin esiintyneiden Joel Määtän ja Otto Salinin nimet huudettiin.

Hyökkääjä Matikan, 18, varasi Arizona Coyotes kolmannella kierroksella kokonaisnumerolla 67. Kulonummen, 18, vuoro tuli hetkeä myöhemmin samalla kierroksella numerolla 84, kun Nashville Predators kuulutti puolustajan nimen.

Sekä Matikka että Kulonummi pelasivat koko Jokereiden junioriputken läpi luistelukoulusta U20-joukkueeseen. Tulevalla kaudella Matikka pelaa Denverin yliopistojoukkueessa ja Kulonummi siirtyy Tapparaan.

Hyökkääjä Sulku, 18, varattiin seitsemännellä kierroksella numerolla 197 Philadelphia Flyersiin. Kaksi viime kautta Jokereiden U18- ja U20-joukkueessa esiintynyt hyökkääjä pelaa tulevalla kaudella Ruotsissa MoDo Hockey:n U20-joukkueessa.

Matikan ja Kulonummen tavoin koko Jokereiden junioriputken läpikäynyt Määttä, 20, varattiin seitsemännellä kierroksella numerolla 222 Edmonton Oilersiin. Sentteri pelasi päättyneellä kaudella Vermontin yliopistojoukkueessa.

Myös puolustaja Otto Salinilla, 18, on takanaan monivuotinen taival Jokereiden junioreissa aina U18-joukkueeseen asti. Hänet varasi viidennellä kierroksella numerolla 148 Los Angeles Kings. Kahdella viime kaudella Salin on edustanut HIFK:ta.

Suomalaispelaajia tämän vuoden varaustilaisuudessa varattiin kaikkiaan 14, joista siis viidellä on vahva jokeritausta. Kun katsotaan päättyneen kauden seuroja, Jokerit ja JYP ylsivät kolmeen varattuun pelaajaan, joka on eniten suomalaisseuroista.

Jokerit onnittelee kaikkia varattuja pelaajia ja heidän perheitään! Ison arvostuksen ansaitsevat myös kaikki pelaajien uraan vaikuttaneet valmentajat.