Markus Ketterer: Olisi paljon sanottavaa parikymppiselle itselleni

Markus Ketterer muistetaan maalivahtina, joka torjui Jokerit Suomen mestaruuteen 1992 – ja Leijonat MM-finaaliin ensimmäistä kertaa samana keväänä. Haastattelussa myös Antti-Jussi Niemi ja Pasi ”Jokeri-Pave” Mähönen.

Nykyisin Ketterer toimii Jokerien KHL-joukkueen joukkueenjohtajana ja maalivahtivalmentajana.  

Hän on Jokerit Podcastin vieraana tällä viikolla. 

Urheilijoiden valmennus on 2020-luvulla kokonaisvaltaisempaa kuin veskarilegendan aktiivivuosina. Myös henkiseen valmennukseen kiinnitetään enemmän huomiota – ja yksinäistä pelipaikkaa pelaavien maalivahtien sielunelämää Ketterer pystyy tarkastelemaan paitsi omien kokemustensa, myös asiasta opiskellun tiedon ansiosta. 

-Olisi kyllä paljon sanottavaa parikymppiselle itselleni, Ketterer, 54 sanoo. 

Hän puhuu paitsi valmennuksesta ja nykyisen KHL-joukkueen tilanteesta, myös 1990-luvun huippuvuosista. 

Lisäksi Jokerit Podcastin haastateltavana ovat toinen entinen pelaajalegenda, kommentaattori Antti-Jussi Niemi, joka arvioi Jokerien otteita nyt runkosarjan ohitettua puolivälin ja palataan vielä kerran tapaus Mikko Lehtoseen – sekä legendaarinen Jokerit-fani, vuonna 2007 perustetun Old Chiefsin Pasi Mähönen, joka alkoi käydä Jokerien otteluissa jo 1970-luvulla – ja 1980-luvulta lähtien hänet on tunnettu nimellä Jokeri-Pave.  

Pave käy matseissa edelleen, tietysti käy, mutta 1990-luvulla Suomen oloissa poikkeukselliseksi kasvanut Jokerien fani-ilmiö henkilöityi mediassa pitkälti juuri häneen. 

-Kyllä niitä hulluja vuosia muistellaan välillä vedet silmissä, hän sanoo podcastissa.  

Jokerit Podcastin toimittaa Pasi Kostiainen. 

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2021/2022