Marko Anttila Pääkaupunkiseudun paras urheilija

Kuva: Eveliina Makkonen

Marko Anttila sai torstai-iltana upean tunnustuksen tämän vuoden suorituksistaan, kun hänet valittiin Pääkaupunkiseudun parhaaksi urheilijaksi vuonna 2019. Valinnan teki Helsingin Urheilutoimittajat ry (HUT).

Lempäälässä 27.5.1985 syntynyt, mutta nykyään Helsingissä asuva ja Jokereita jääkiekkoliiga KHL:ssä edustava Marko Anttila on Pääkaupunkiseudun paras urheilija vuonna 2019. Valinnan teki Helsingin Urheilutoimittajat ry (HUT). Palkitsemistilaisuus järjestettiin torstaina 12. joulukuuta HUT:n partnerin Grano Oy:n pääkonttorissa Helsingissä. 

HUT on jakanut Pääkaupunkiseudun parhaan palkinnon 40 kertaa, vuodesta 1980 lähtien. Anttila on viides tämän tunnustuksen saanut jääkiekkoilija. Aiemmat ovat Markus Ketterer (1992), Valtteri Filppula (2008), Mikael Granlund (2011) ja Teuvo Teräväinen (2015). Lisäksi Jokerien joukkue sai Pääkaupunkiseudun parhaan urheilijan palkinnon 1996.

Kahdeksan vuoden takaiseen tapaan ensisijaisesti jääkiekon maailmanmestaruus ja otteet MM-kaukalossa hellyttivät myös HUT:n. Anttila, Suomen kultajoukkueen kapteeni, teki puolivälierässä Ruotsia vastaan 4–4-tasoituksen Suomen pelatessa ilman maalivahtia, vastasi välierässä Venäjää vastaan ottelun ainoasta maalista ja viimeisteli Suomen 3–1-voittoon päättyneessä loppuottelussa Kanadaa vastaan sekä 1–1-tasoitus- että 2–1-voittomaalin.

Tiedote: HUT

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2020/2021