Marjamäki: Pitää analysoida tosi tarkkaan mitä tarvitsemme

Jokerit ei saanut ylivoimaansa toimimaan missään vaiheessa pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Siinä oli iso syy, miksi joukkueen kausi päättyi torstaina Moskovassa.

Kuudennessa kamppailussa helsinkiläiset jäivät telineisiin. Dynamolla onnistui avauserässä kaikki ja joukkue karkasi 5-0-johtoon. Sellaisen eron kurominen kurinalaista vastustajaa vastaan on liki mahdotonta. 

-Kaikki tehtiin niin, että porukka tuntui olevan valmis. Tuntuu tyhmältä sanoa, mutta alussa pelattiinkin ihan hyvin. Ensimmäinen kuti, kun meni sisään, niin sen jälkeen lunta tuli tupaan kunnolla, päävalmentaja Lauri Marjamäki kuvaili pelin jälkeen.

-Tämä oli selkeästi huonoin suoritus meiltä näissä kuudessa pelissä. Ei ole hyvä, jos ei saa katkopaikassa itsestään parasta irti, hän jatkoi.

Marjamäki antoi tunnustuksen vastustajalle, joka pelasi oman identiteettinsä mukaista jääkiekkoa. Jokerit taas tuskaili tehottoman ylivoimansa kanssa jo runkosarjan loppupuoliskolla, eikä tehoja löydetty myöskään tosipaikassa.

-Dynamo on huippujoukkue, joka puolustaa kurinalaisesti, joilla on äärimmäisen hyviä yksilöitä ja huippumaalivahtipeli. Kaikki näkivät, että maalinteosta tämä oli kiinni, Marjamäki totesi. 

-Ylivoimalla ei yhtään tehtyä maalia ja kaksi päästettyä, kun vastustaja teki ylivoimillaan kuusi. Jos jäädään erikoistilanteissa miinus kahdeksaan maaliin, on hyvin vaikea voittaa näin kovaa joukkuetta, päävalmentaja kiteytti.

Kausi oli Jokereiden ensimmäinen Marjamäen alaisuudessa. Läntisen konferenssin neljäs sija runkosarjassa takasi kotiedun, mutta kauden jälkimmäisellä puolikkaalla kovassa iskussa ollut Dynamo pystyi tylsyttämään helsinkiläisten hyökkäyspelin. Jokereissa aiotaan nyt kriittisesti katsoa omaa tekemistä ja aloittaa valmistautuminen tulevaan. Neljän viime kauden aikana joukkue on pudonnut kolmesti pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella.

-Isompien analyysien aika on myöhemmin ja Jokerit haluaa eteenpäin. Pitää analysoida tosi tarkkaan, mitä tarvitsemme, että olemme ensi vuonna vahvempia, Marjamäki päätti.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2019/2020