Marjamäelle ennätyksellinen voitto – ”Pitää kiittää pelaajia ja organisaatiota”

Lauri Marjamäki nousi eniten voittoja KHL:ssä saavuttaneeksi suomalaiseksi päävalmentajaksi, kun Jokerit kukisti Vitjazin 3-2 vieraskaukalossa. Helsinkiläisten avauserä oli erinomainen. Lopusta pitivät huolen alivoima ja maalivahti Janne Juvonen.

Vitjaz Podolsk – Jokerit 2-3 (0-3, 1-0, 1-0) (Tilastot KHL.ru)

Jokerit hallitsi keskiviikkoillassa avauserää täysin. Hannes Björninen osui ylivoimalla heti alussa ja vieraat menivät sentterin kauden kahdeksannella osumalla 1-0-johtoon. Tommi Kivistön kauden neljäs ja Philip Holmin kuudes maali siivittivät punakeltaiset kolmen maalin karkumatkalla ensimmäiselle erätauolle.

-Loistava ensimmäinen erä joukkueelta, joka oli hyvin valmistautunut. Teimme tärkeän ylivoimamaalin heti alkuun, Marjamäki kiitteli.

Toisen erän alkuun Vitjaz onnistui kavennuksessa, kun Kirill Rasskazov löysi pomppukiekon takatolpalta. Jokerit hoiti perään alivoiman ja hallitsi erän loppua. Lisämaaleja ei kuitenkaan nähty, vaikka Markus Hännikäinen kolisuttelikin tolppaa.

Kolmannen erän alkuun Vitjaz sai unelma-alun, kun KHL:n maalipörssiä johtava Niko Ojamäki toi isännät maalin päähän. Rinnalle Jokerit ei kuitenkaan Vitjazia päästänyt. Tämän varmistivat sarjan paras alivoima, joka hoiti kaksi rangaistusta tyylillä ja Janne Juvonen, joka pysäytti illan aikana 32 laukausta. Pohjoiskarjalalaiselta suoritus oli yksi kauden parhaista.

-Yritimme puhua asioista ennen toista erää, mutta ihmismieli on joskus tällainen. Kotijoukkue paransi todella paljon. Loistava alivoimapelaaminen ja Juvosen erinomaiset otteet pitivät meidät kiinni pisteissä, päävalmentaja summaili.

Voitto oli Marjamäelle 128:s runkosarjassa Jokereiden peräsimessä. Saavutus nosti hänet suomalaisten päävalmentajien ykköseksi KHL:ssä ohi Kari Heikkilän. Marjamäki on luotsannut Jokereita kaudesta 2018-19 lähtien.

-Tuntee itsensä aika vanhaksi, kun tällaisia ennätyksiä tulee – 44 vuotta on taulussa. Pitää kiittää pelaajia ja Jokereita organisaationa, että on saanut täällä kolme ja puoli vuotta olla. Tämä on hieno liiga ja toivottavasti voittoja tulee vielä paljon lisää, Marjamäki totesi.

Kahden pelin vieraskiertue jatkuu ja päättyy perjantaina Pietarissa SKA:ta vastaan. Kotona pelataan jälleen maanantaina, kun itsenäisyyspäivän ottelussa vieraana on Amur Habarovsk.