Manninen huippuottelun alla: Simppelimpää peliä

Jokerit mittaa hallitsevan KHL-mestarin Ak Bars Kazanin vireen keskiviikkona Hartwall Arenassa. Sakari Manninen haluaa nähdä punakeltaisilta simppelimpää ja suoraviivaisempaa peliä.

Maanantain paluu kotikaukaloon ei sujunut Jokereiden toivomalla tavalla. Avauserän virheet johtivat kahteen takaiskuun Neftehimikiä vastaan eikä eroa saatu enää kurottua umpeen. Heikko syöttäminen ja monimutkaiset sommitelmat johtivat siihen, ettei omaa tuttua rytmiä saatu esille.

-Pakkien ja hyökkääjien pitää pelata yhdessä paremmin ja kurinalaisempaa peliä. Simppelimpiä valintoja, eikä aina yritetä virkata jotain uutta, Manninen pureskeli tiistaina.

-Varsinkin erien aluissa ja lopuissa on tärkeää pitää huolta, että kiekot saadaan syvään, karvataan fiksusti ja pelataan kiekkoa maalille.

Hän kiisti, että pitkä vieraskiertue olisi painanut jaloissa. Jokerit palasi varhain perjantaiaamuna Suomeen Venäjän Kaukoidästä.

-Pari päivää oli huilia ja treenit sunnuntaina. Hyvin oli virtaa, eikä sieltä mitään tekosyitä voi hakea, hän hymähti.

Jokereilla on runkosarjaa jäljellä 12 peliä. Sarjataulukko hakee vielä lopullista muotoaan ennen playoffseja, joihin kaikki tekeminen tähtää. Manninen suhtautuu vakavasti runkosarjan loppusuoraan, jonka aikana halutaan saavuttaa luottavainen tunne joukkueen tekemiseen.

-Tämä on meille hyvä kasvun paikka, koska nämä ovat tärkeitä aikoja. Saadaan hiottua omaa peliä ja yhteistyötä, että jokainen tuntee playoffsien alkaessa sen hyvän fiiliksen ja että meillä on kaikki saumat menestyä, hyökkääjä totesi.

Manninen on yksi keskeisistä paloista joukkueen ylivoimapelissä, johon on asettaa eri rooleihin hyviä yksilöitä. Ylivoima on kuitenkin viime aikoina yskinyt tärkeillä hetkillä. Ratkaisuja haetaan tähänkin yksinkertaisista malleista.

-Liikutetaan kiekkoa ja ammutaan paljon. Laukaukset rikkovat neliötä ja voittamalla irtokiekot tyhjät paikat kyllä löytyvät. Pidetään sekin yksinkertaisena, eikä lähdetä hakemaan mitään kuningaspelejä, Manninen painotti.

Keskiviikkona Jokereilla on loistava mahdollisuus päästä takaisin raiteille, kun vastassa on hallitseva KHL-mestari Ak Bars. Lokakuussa Kazanissa helsinkiläiset hakivat komean 3-2-voiton vaikeasta vieraskaukalosta. Samalla reseptillä janotaan pisteitä nyt Helsingissä ja vastustaja sytyttää pelaajat kamppailuun automaattisesti.

-Ihan varmasti. Se on yksi kovimmista joukkueista tässä liigassa. Viimeksi pelattiin hyvin ja voitettiin Kazanissa yksinkertaisen vieraspelaamisen kautta. Sellaista meiltä pitää nähdä myös täällä, Manninen linjasi.

Jokereiden ja Ak Barsin peli alkaa keskiviikkona Hartwall Arenassa klo 18.30. Liput hankit Ticketmasterin verkkosivujen kautta. Tervetuloa nauttimaan Euroopan parhaasta lätkästä ja kannustamaan Jokerit voittoon!

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2018/2019