Mäksän iso ilta edessä - "Tosi kiitollinen olo"

Tomi Mäki pelasi jokeripaidassa ensimmäisen SM-liigaottelunsa syksyllä 2001. Sunnuntaina hän pukee tutun narrilogon päälleen ennätyksellisen 618. kerran. Hieno hetki herkistää kokeneen ikijokerin.

Mäki pelasi kaikki juniorivuotensa Jokereissa ja nousi SM-liigajoukkueen rinkiin 18-vuotiaiden MM-kisojen jälkeen keväällä 2001. Debyytti tuli heti kauden ensimmäisessä pelissä, kun Jokerit voitti Ilveksen Hartwall Arenassa 7-4. Mäki syötti ottelussa yhden maalin, jonka viimeisteli Tuomo Ruutu.

Vuodet ovat vierineet ja sunnuntaina 35-vuotias jokerikasvatti nousee yksin helsinkiläisseuran ottelutilaston kärkeen. Runkosarjapeli numero 618 on erityinen hetki pelaajalle.

-Päällimmäisinä fiilikset ovat, että olen tosi etuoikeutettu ja kiitollinen, että olen saanut pukea jokeripaidan päälleni näin pitkään. Merkityksellisen tästä tekee itselleni myös se, että olen saanut kulkea jokeripolun junioreista asti ja kasvanut jokeriarvoilla, Mäki kertoo.

-Sieltä on tullut mukaan ihan kasvatuksellistakin puolta. Ne ihmiset, jotka ovat markan varrella olleet mukana, ovat näytelleet jääkiekkoilijan urallani isoa roolia. Ilman muuta tämä peli on minulle iso hetki ja olo on tosi kiitollinen, hän jatkaa.

Katso Mäen koko haastattelu yltä.

Jokerit kohtaa sunnuntaina Slovan Bratislavan klo 16.00 alkaen Mäen juhlaottelussa. Peli on samalla Kids' Game, jossa perheen pienimmille on paljon erityisohjelmaa. Siitä voit lukea lisää täältä. Lastenliput (7-16v) peliin 5 euroa ja perhepaketti (2 aikuista + 2 lasta) yhteensä 40 euroa. Liput hankit Ticketmasterin verkkosivuilta.

Tervetuloa kunnioittamaan Mäksän huikeaa saavutusta ja kannustamaan Jokerit voittoon!

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2018/2019