Mäki kapteenina, Vesalaiselle kotidebyytti

Jokerit kohtaa sunnuntain kotiottelussaan Slovan Bratislavan klo 16.00 alkaen. Helsinkiläisseuran kaikkien aikojen ottelutilastossa kärkeen nouseva Tomi Mäki toimii joukkueen kapteenina.

Mäki pelaa 618. ottelunsa jokeripaidassa ja nousee näin Jani Ritan ohi kaikkien aikojen tilaston ykköspaikalle. Mäki teki SM-liigadebyyttinsä kasvattajaseurassaan kaudella 2001-02, eikä ole Suomessa koskaan edustanut muita seuroja. Hyökkääjällä on menossa 15:s kausi jokeripaidassa edustusjoukkueessa.

Kristian Vesalainen tekee pelissä kotidebyyttinsä. Hyökkääjä pelasi ensimmäisen ottelunsa keskiviikkona Minskissä, kun Jokerit kaatoi Dinamon 4-1. Vesalainen teki kamppailussa yhden maalin. Hän jatkaa Pekka Jormakan ja Sakari Mannisen laidalla.

Ryan Zapolski torjuu Jokereiden maalilla tänään. Kokoonpanossa on kuusi puolustajaa ja 13 hyökkääjää, kun Henri Ikonen tekee paluun kokoonpanoon. Pelikiellon vuoksi sivussa on Sami Lepistö ja loukkaantuneiden listalla ovat edelleen Peter Regin, Nicklas Jensen, Marko Anttila ja Eemeli Räsänen.

Jokerit lähtee peliin läntisen konferenssin kolmannelta sijalta. Eroa toisena olevaan ja kaksi ottelua enemmän pelanneeseen SKA:han on seitsemän pistettä. Illan vastustaja Slovan taas on läntisessä konferenssissa kymmenentenä. Bratislavan ylpeyden viime ajat ovat olleet sysimustia, sillä kymmenestä viime pelistä on tullut yksi ja 15 viime pelistä kaksi voittoa.

Jokerit ja Slovan kohtasivat syyskuussa Bratislavassa, jolloin helsinkiläiset olivat parempia lukemin 5-3. Tällä kaudella joukkueet kohtaavat tämän illan jälkeen vielä kahdesti, kerran Slovakiassa ja kerran Hartwall Arenassa.

Sunnuntain kamppailu on Kids’ Game, johon lastenliput (7-16v) maksavat 5 euroa ja perhepaketin (2 aikuista + 2 lasta) saat yhteishintaan 40 euroa. Liput hankit Ticketmasterin verkkosivuilta tai hallilta ennen peliä. Tervetuloa kunnioittamaan Tomi Mäen upeaa saavutusta ja kannustamaan Jokerit voittoon!

Jokereiden kokoonpano:

6 Jesse Joensuu – 37 John Norman – 21 Brian O’Neill
76 Kristian Vesalainen – 65 Sakari Manninen – 25 Pekka Jormakka
84 Max Wärn – 16 Geoff Platt – 11 Steve Moses
14 Tomi Mäki – 22 Mika Niemi – 41 Antti Pihlström
48 Henri Ikonen

4 Tommi Kivistö – 50 Viktor Lööv
3 Karl Stollery – 51 Alex Grant
44 Jesper Jensen – 7 Oliver Lauridsen

30 Ryan Zapolski (98 Janis Kalnins)

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2018/2019

X

Enemmän pelissä.

Jokerit on aina raivannut oman polkunsa. Haluamme olla jotain suurempaa, enemmän kuin muut. Vahva visio ja kunnianhimo ovat johtaneet meidät divarista suomalaisen lätkän kärkeen – ja sitä kautta KHL:n kovaan pyöritykseen. Samalla meistä on kasvanut seura, joka herättää tunteita.

Jääkiekko on suomalaisille pyhä asia, ja suurista unelmista ääneen puhuminen herättää mielipiteitä. Meitä on sanottu suuruudenhulluiksi, jopa pettureiksi. Vihaa tai rakasta, me viemme pilke silmäkulmassa suomalaista jääkiekkokulttuuria eteenpäin – koko intohimoisen Jokeriperheen voimin.

Jokerit on pelannut Euroopan parasta lätkää KHL:ssä jo viiden kauden ajan. Olemme tarjonneet monelle pelaajalle uransa suurimman haasteen ja rakentaneet puitteet mestariksi kasvamiseen.

Nyt edessä on uusi aikakausi ja meillä on kasassa yksi kaikkien aikojen jokerijoukkueista. Tavoitteemme on selkeä: haluamme kaapata himoitun Gagarin Cupin ensi keväänä Helsinkiin.

Meillä on enemmän pelissä.
Tule Pasilaan todistamaan, miltä se näyttää ja tuntuu.

Jari Kurri signature

Jari Kurri
Hallituksen puheenjohtaja
Jokerit Helsinki

Jatka jokerit.comiin