Mäki ja Pihlström merkkipaaluihin, Vesalainen debytoi

Kristian Vesalainen tekee jokeridebyyttinsä tänään, kun Jokerit kohtaa Dinamo Minskin klo 18.30 Suomen aikaa alkavassa ottelussa. Tomi Mäki ja Antti Pihlström taas saavuttavat merkittävät virstanpylväät.

Mäki pelaa 617. ottelunsa jokeripaidassa ja nousee näin pelatuissa peleissä jaetulle ykkössijalle Jani Ritan vierelle helsinkiläisseuran historiassa. Kaikki juniorivuotensa ja aina Suomessa pelatessaan Jokereita edustanut Mäki teki debyyttinsä edustusjoukkueessa kaudella 2001-02 eli 17 vuotta sitten. Tällä kaudella hän on tehnyt 12 pelissä 1+4=5 pistettä.

Pihlström rikkoo 300 KHL-ottelun rajapyykin tänä iltana. Kolmatta kauttaan helsinkiläisseurassa pelaava hyökkääjä on edustanut sarjassa myös Salavat Julajev Ufaa ja TsSKA Moskovaa. Hän on tehnyt KHL-otteluissaan 63+51=114 pistettä.

Vesalainen, 19, siirtyi Jokereihin viime viikolla. Hänen pelilupansa ei ollut maanantaina vielä kunnossa, mutta nyt nuori hyökkääjä pääsee irti uudessa seurassaan. Hän pelaa samassa ketjussa Sakari Mannisen ja Pekka Jormakan kanssa.

Jokerit pelaa tänään 12 hyökkääjällä ja seitsemällä puolustajalla. KHL:n sääntöjen mukaan kokoonpanossa saa olla ylimääräisinä kaksi nuorta pelaajaa, joten Vesalaisen mukaantulo mahdollisti Jokereille 19 kenttäpelaajan ryhmän. Maalissa jatkaa Janis Kalnins. Loukkaantuneina sivussa ovat Peter Regin, Nicklas Jensen, Marko Anttila ja Eemeli Räsänen. Terveinä sivussa ovat Henri Ikonen ja Erik Embrich, jotka ovat mukana vieraskiertueella.

Läntisessä konferenssissa kolmantena oleva Jokerit lähtee katkaisemaan kahden ottelun tappioputkeaan tänä iltana. Dinamoa vastaan on pelattu tällä kaudella jo kahdesti ja molemmilla kerroilla helsinkiläiset ovat olleet parempia. Minskissä voitettiin syyskuussa luvuin 4-1 ja lokakuussa Hartwall Arenassa 5-3.

Dinamo on lännessä sijalla 11, eikä joukkueen alkukausi ole sujunut ruusuisesti. Kanadalaisluotsi Gordie Dwyer sai lähteä heikkojen tulosten jälkeen marraskuun alkupuolella ja tilalle tuli Andrei Sidorenko. Kelkka ei ole kääntynyt, sillä kuudesta viime pelistään Dinamo on voittanut vain yhden.

Tämän illan ottelu alkaa klo 18.30 Suomen aikaa. Suoraa lähetystä voit seurata Viasatin ja Viaplayn sekä tänä iltana myös ilmaiskanava TV5:n kautta. Jokerikannattajien virallinen vieraspelikatsomo on O’Learys Manskulla, Sellossa ja Isossa Omenassa. Lue lisää täältä.

Jokereiden kokoonpano:

6 Jesse Joensuu – 37 John Norman – 21 Brian O’Neill
76 Kristian Vesalainen – 65 Sakari Manninen – 25 Pekka Jormakka
84 Max Wärn – 16 Geoff Platt – 11 Steve Moses
14 Tomi Mäki – 22 Mika Niemi – 41 Antti Pihlström

4 Tommi Kivistö – 18 Sami Lepistö
50 Viktor Lööv – 51 Alex Grant
44 Jesper Jensen – 7 Oliver Lauridsen
3 Karl Stollery

98 Janis Kalnins (30 Ryan Zapolski)

Dinamon kokoonpano:

97 Dmitri Buinitski – 21 Quinton Howden – 46 Andrei Kostitsin
33 Ivan Drozdov – 88 Jevgeni Kovyrshin – 74 Sergei Kostitsin
71 Aleksandr Pavlovitsh – 27 Aleksei Tereshenko – 91 Artur Gavrus
77 Aleksandr Kitarov – 85 Artjom Volkov – 19 Aleksandr Kogaljov
9 Ilja Litvinov

28 Patrick Wiercioch – 18 Kristian Henkel
24 Jonathon Blum – 14 Jevgeni Lisovets
2 Kirill Gotovets – 6 Denis Osipov
73 Dmitri Znaharenko

1 Jhonas Enroth (94 Mihail Karnauhov)

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2018/2019

X

Enemmän pelissä.

Jokerit on aina raivannut oman polkunsa. Haluamme olla jotain suurempaa, enemmän kuin muut. Vahva visio ja kunnianhimo ovat johtaneet meidät divarista suomalaisen lätkän kärkeen – ja sitä kautta KHL:n kovaan pyöritykseen. Samalla meistä on kasvanut seura, joka herättää tunteita.

Jääkiekko on suomalaisille pyhä asia, ja suurista unelmista ääneen puhuminen herättää mielipiteitä. Meitä on sanottu suuruudenhulluiksi, jopa pettureiksi. Vihaa tai rakasta, me viemme pilke silmäkulmassa suomalaista jääkiekkokulttuuria eteenpäin – koko intohimoisen Jokeriperheen voimin.

Jokerit on pelannut Euroopan parasta lätkää KHL:ssä jo viiden kauden ajan. Olemme tarjonneet monelle pelaajalle uransa suurimman haasteen ja rakentaneet puitteet mestariksi kasvamiseen.

Nyt edessä on uusi aikakausi ja meillä on kasassa yksi kaikkien aikojen jokerijoukkueista. Tavoitteemme on selkeä: haluamme kaapata himoitun Gagarin Cupin ensi keväänä Helsinkiin.

Meillä on enemmän pelissä.
Tule Pasilaan todistamaan, miltä se näyttää ja tuntuu.

Jari Kurri signature

Jari Kurri
Hallituksen puheenjohtaja
Jokerit Helsinki

Jatka jokerit.comiin