Mäki ja Embrich kokoonpanoon, Kalnins maalissa

Jokerit yrittää riistää läntisen konferenssin kolmossijan takaisin itselleen vierasottelussa Lokomotiv Jaroslavlia vastaan. Kokoonpanoon tulee muutoksia sitten keskiviikon.

Jokerit hävisi vieraskiertueen avauksensa Spartakille 1-5, kun kotijoukkue mätti kolmannessa erässä neljä maalia. Hyökkäyspäähän tulee muutoksia, sillä Tomi Mäki ja Erik Embrich korvaavat huilivuorossa olevat Pekka Jormakan ja Max Wärnin. Tolppien väliin palaa Janis Kalnins. Loukkaantuneiden listalla jatkavat Nicklas Jensen, Peter Regin, Eemeli Räsänen ja Marko Anttila. He eivät ole mukana vieraskiertueella.

Embrichille peli on uran ensimmäinen KHL:n runkosarjassa. Viime kaudella hyökkääjä pelasi yhden ottelun TsSKA-playoff-sarjassa. Embrich on tällä kaudella tehnyt Mestiksen Kiekko-Vantaassa 17 pelissä 4+6=10 pistettä.

Lokomotiv ohitti Jokerit keskiviikkona sarjataulukossa. Kolme ottelua helsinkiläisiä enemmän pelannut rautatiekaupungin ylpeys on nyt pisteen helsinkiläisiä edellä. Perjantai-iltana Jaroslavlissa on edessä erinomainen testi Jokereiden nykyvireelle, sillä Lokomotiv on napsinut voittoja hyvällä tahdilla viime viikkoina.

Jokerit on voittanut kymmenestä viime pelistään kuusi ja Lokomotiv seitsemän. Helsingissä joukkueet kohtasivat marraskuun puolivälissä, jolloin kotijoukkue vei pisteet lukemin 4-3. Kamppailu muistetaan yhtenä syksyn vauhdikkaimmista ja samanlainen tempo odottaa varmasti myös Jaroslavlissa, jossa villisti kannustava kotiyleisö on tunnetusti intensiivisesti mukana pelissä.

Tämän illan ottelu alkaa klo 18.30 Suomen aikaa. Suoraa lähetystä voit seurata Viasatin ja Viaplayn kautta. Jokerikannattajien virallinen vieraspelikatsomo on O’Learys Manskulla, Sellossa ja Isossa Omenassa. Lue lisää täältä.

Jokereiden kokoonpano:

6 Jesse Joensuu – 37 John Norman – 21 Brian O’Neill
76 Kristian Vesalainen – 65 Sakari Manninen – 11 Steve Moses
48 Henri Ikonen – 16 Geoff Platt – 41 Antti Pihlström
14 Tomi Mäki – 22 Mika Niemi – 54 Erik Embrich

4 Tommi Kivistö – 18 Sami Lepistö
3 Karl Stollery – 51 Alex Grant
44 Jesper Jensen – 7 Oliver Lauridsen
50 Viktor Lööv

98 Janis Kalnins (30 Ryan Zapolski)

Lokomotivin kokoonpano:

90 Andrei Loktionov – 47 Petri Kontiola – 15 Brandon Kozun
29 Jegor Averin – 34 Artjom Iljenko – 39 Stepan Sannikov
98 Vladislav Kartajev – 91 Denis Aleksejev – 40 Daniil Apalkov
16 Artur Kajumov – 10 Georgi Ivanov – 85 Pavel Kudrjavtsev

87 Rushan Rafikov – 22 Jakub Nakladal
4 Aleksandr Jelesin – 27 Staffan Kronwall
21 Maksim Osipov – 61 Nikolai Averin
73 Nikita Tsherepanov – 45 Aleksandr Kutuzov

53 Alexander Salak (32 Ilja Konovalov)

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2019/2020